Folk Pitch in ’t Ey in Belsele

3 januari 2020

Folk Pitch is een soort blind date tussen muzikanten en muziekprofessionals, jaarlijks georganiseerd door Amplo en Poppunt. Van de 50 inzendingen kregen drie geselecteerden (door Ward Dhoore en Dirk Van der Speeten) artistieke en zakelijke coaching. En een optreden in onze muziekclub!

Philippe Suttels
Een Gentse gitarist die instrumentale muziek maakt. Alle nummers zijn geschreven en opgenomen met één gitaar, en worden ook zo gebracht. De muziek is melodieus en heeft een donkere en melancholische ondertoon. Zijn stijl doet denken aan gitaristen als Tommy Emmanuel, Andy McKee en Pat Metheny.

Len Rosehart
Reindert Spanhove brengt ons zacht melancholische indie-folk / folktronica. Met breekbare falsetto’s, franjes van minimale elektronica en de warme sound van zijn saxofoon is dit muziek die toont dat kwetsbaar zijn het koenste statement kan opleveren. Met teksten geïnspireerd door een jarenlange reis [van het donkere Scandinavië tot het ver en wonderlijk Nieuw-Zeeland], maar nog meer en veel in de diepste kantjes van zijn gedachten, voorziet Len Rosehart zijn songs van een ziel, waar iedereen iets fijns in herkent en liefst nog een stukje van meeneemt om op je nachtkastje te hebben staan.
[klinkt als] Ben Howard, Bon Iver, Fink, José Gonzalez, Nick Drake.

Tandem
Reis mee van de Vlaamse traditionele folk naar Ierse Jigs, Scandinavische polska’s, naar de swingende balkan tot helemaal bij Latijns-Amerikaanse salsa. Tandem wordt bestuurd door Hendrik Wijnant op de geflipte gitaar en Elisabeth Fraeyman op de vingervlugge viool. Dans en spring, lach en swing, traan en zing.

i.s.m. Amplo en Poppunt

Inkom leden gratis / niet-leden € 5

vrijdag 17 januari – 20u
Deuren open om 19u

Reserveren via website.

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1614149546nyks@1614149546yet1614149546
http://www.tey.be