Folk voor Fossa, benefietconcert in ’t Ey in Belsele *UITVERKOCHT*

13 oktober 2009

FOLK VOOR FOSSA

Zondag 29 november 2009, van 11u00 tot 12u30, nakaarten tot 14u00.

Folklesgevers Elly Aerden (zang)  en Bart De Cock (doedelzak) gingen in op een suggestie van leerling Herman Cole  (3de jaar folkzang) om met de hele Folkafdeling van de SAMWD Sint-Niklaas een benefietconcert op poten (op noten?) te zetten.  Muziekclub ‘t Ey in Belsele (http://www.tey.be) was graag bereid zijn ruimte voor het initiatief open te stellen.

Met FOLK VOOR FOSSA op zondag 29 november 2009 om 11u00 brengen we samen een gevarieerd aperitiefconcert met een lichte Italiaanse toets. De toegangsprijs bedraagt € 7,00, inclusief een glas Montepulciano d’Abruzzo-wijn en ovenverse focaccia van Maison Tarte d’Or-Lukas in de foyer.

Even onverwacht en hevig als de aardbeving die zes maanden geleden toesloeg in de Italiaanse regio Abruzzo, even langzaam maar zeker komt ‘Aan-zet voor Fossa’ op gang, de bescheiden solidariteitsactie vanwege ‘Anfiteatro-amici della cultura italiana’ ten bate van de bevolking van het getroffen dorp Fossa.

Fossa ligt 100 km van de luchthaven van Pescara, 133 km van de luchthaven van Roma Ciampino en …1580 km van Sint-Niklaas. Technici van de Sint-Niklase zusterstad Lucca en van de gelijknamige provincie gingen er na de terremoto in april meteen aan het werk om de stabiliteit van de woningen te onderzoeken. Van de iets meer dan zeshonderd inwoners leeft meer dan de helft in het tentenkamp op het plaatselijke voetbalveld, de andere mensen wonen verspreid bij familie, vrienden of kennissen. (Zie http://foto.aan-zet-voor-fossa.it)

Anfiteatro -in 2010 twintig jaar jong- wil geen straten gaan plaveien, huizen heropbouwen noch kerktorens restaureren. Wat tussen nu en april 2010 in het laatje komt, zal dienen om kleine noden in de socio-culturele sfeer te lenigen die door het bestuur van Fossa worden gesignaleerd. Iemand in Fossa zei: ‘Anche 100 euro sono un capitale! Ook 100 euro is een kapitaal!’

 Anfiteatro vervult in de hele operatie een suggererende, coördinerende en stimulerende rol. Anfiteatro geeft een aanzet en hoopt dat velen in stad en streek zullen volgen en een initiatief ten bate van Fossa zullen nemen. Volg het allemaal op http://www.Aan-zet-voor-Fossa.it.  

Anfiteatro-amici della cultura opende een hulprekening ‘Aan-zet-voor-Fossa’: IBAN-nummer BE04 7554 6834 2931.

Praktisch voor het publiek:

Muziekclub ’t Ey, Koutermolenstraat 6b, Belsele/Sint-Niklaas (http://www.tey.be)