Folkartiesten voor straatoptredens ‘Music for Life’ in Antwerpen gezocht

5 november 2010

Folkartiesten gezocht die op zaterdag 18 december gratis op straat willen spelen in Antwerpen en de opbrengst willen schenken aan Music For Life (project voor weeskinderen die hun ouders verloren hebben ten gevolge van aids). Ondersteuning door Muziekmozaïek is voorzien. Een ideale kans voor artiesten die spelervaring willen opdoen en voor al wie zijn goed hart wil laten zien!

Beste muzikanten, kunstenaars, artiesten,

Voor de vijfde keer op rij organiseert Studio Brussel zijn Music For Life-actie, een zeven dagen durende radiomarathon ten voordele van het Rode Kruis Vlaanderen. Het Glazen Huis, van waaruit het hele gebeuren wordt uitgezonden, zal dit jaar op de Groenplaats in Antwerpen komen te staan van 18 tot 24 december 2010. De actie staat in het teken van weeskinderen die hun ouders hebben verloren aan de gevolgen van aids. Meer informatie over de actie vind je op http://www.stubru.be  en http://www.rodekruis.be.

Ook Muziekmozaïek, het impulscentrum voor folk en jazz, en Liefhebber, het stedelijk project voor amateurkunsten in Antwerpen, willen hiertoe graag hun steentje bijdragen en slaan voor de gelegenheid de handen in elkaar. Dat resulteert in ’t Stroat oep, het vervolg van de actie die Muziekmozaïek de voorbije twee jaar al voerde voor het goede doel (groepen die als straatmuzikant geld inzamelen). Dit jaar gaan we echter een stap verder en richten we ons niet enkel tot muziekgroepen, maar tot iedereen die in zijn vrije tijd met kunst bezig is.

Het concept? Op zaterdag 18 december 2010 mobiliseren we geïnteresseerde artiesten die met hun talent de straat op willen trekken en zo geld willen inzamelen voor Music for Life.

Heb je als individu of met je groep interesse om je in te zetten voor het goede doel? Stuur dan snel een mailtje naar eb.zo1696308755mzum@1696308755ofni1696308755. Vermeld hierin je motivatie, omschrijf je act/muziek en groepsleden en bezorg ons indien mogelijk ook een link naar MySpace, Facebook,YouTube, mp3’s… Geselecteerde groepen ontvangen nadien een voorstel van plaats en uur voor hun optreden. Inzendingen moeten ten laatste 26 november 2010 binnen zijn!

Let wel: het is de bedoeling dat alle artiesten gratis optreden en dat de volledige opbrengst naar Music For Life gaat. Er mag geen elektrische versterking gebruikt worden, djembés en zwaar slagwerk zijn niet overal toegelaten, muzikanten in groep moge max. met zes zijn en het is de bedoeling dat iedereen zich strikt aan het uur- en plaatsschema houdt. Dit alles om problemen met de stad Antwerpen te vermijden.

Aangezien de optredens buiten zullen plaatsvinden, is het ook best als jullie wat bestand zijn tegen de koude. Wij zorgen alvast voor warme drank om jullie innerlijk wat te sterken.

Met vriendelijke groeten,
Muziekmozaïek en Liefhebber