Folkclub Den Heksenketel is niet meer

1 januari 2010

Het hing al een hele tijd in de lucht, maar nu is het formeel bekend gemaakt door Raf Guetens: folkclub Den Heksenketel is niet meer. Een grote belastingschuld lag aan de basis van dit verdwijnen. Het café en de hostel in de Pelgrimstraat in Anwerpen worden overgenomen door een Ier.

Natuurlijk is het heel spijtig. Er verdwijnt een zeer gezellige en warme folkclub waar veel muziekliefhebbers jarenlang van supergoeie, kleinschalige optredens hebben kunnen genieten en elkaar konden ontmoeten. Dat is bijzonder jammer, zowel voor het publiek als voor de folkgroepen zelf die alweer een podium verliezen. Den Heksenketel was een belangrijke motor binnen de folkscène in Antwerpen.

Voor 2010 hopen we dat kleinschalige folkorganisatoren en folkgroepen elkaar zullen blijven vinden zonder dat daarbij nieuwe financiële kraters worden geslagen. We hopen ook dat folkpubliek en folkgroepen elkaar zullen blijven vinden in het Antwerpse. Aan het bijeenbrengen van folkpubliek en folkoptredens blijft http://www.folkinantwerpen.be in 2010 graag zijn steentje bijdragen, omdat het nu jammer genoeg nog meer nodig is dan daarvoor.

Raf en zijn hele Heksenketelvrijwilligersploeg hebben zeer mooi werk verricht! We willen hen dan ook allemaal heel hard bedanken voor de mooie momenten en voor hun bijdrage aan het folkleven in Vlaanderen en Antwerpen!

De visie van Raf kan je uitgebreid lezen op: http://www.folkroddels.be/artikels/44384.htmlKalender

donderdag 1 juni 2023

vrijdag 2 juni 2023

zaterdag 3 juni 2023

zondag 4 juni 2023

vrijdag 9 juni 2023

zondag 11 juni 2023

woensdag 14 juni 2023

zondag 25 juni 2023

maandag 26 juni 2023