FOLKLOF – BAL DE LUX met AmoRRomA als special guest

vrijdag 9/03/2012
20:00

FOLKLOF – BAL DE LUX

The folKlof Orchestra met speciale gasten amoRRoma

vr 9 mrt 2012: 20u – € 14/12 – dansend + balkon zittend

The folKlof Orchestra is kind aan huis in De Roma en brengt met het folKlof Bal De Lux traditionele gezongen muziek met wereldse invloeden uit de Balkan, Mediterrane, Joodse en Scandinavische streken, gearrangeerd door Wouter Vandenabeele. Zangeres Elly Aerden brengt in acht talen een waaier van wereldbrede dansbare liederen die daarmee 14 dansen begeleiden. Osama Abdulrasol op qanun zorgt voor een exotisch geluid. The folKlof Orchestra heeft de allure van meest gevarieërde folkorkest in de Benelux en heeft topmuzikanten die de verschillende stijlen tot een mooi geheel kunnen verweven. De muziek is zo rijk dat het zowel luisteraars als dansers beweegt in dit dans–concertevenement en meteen een gedurfde mix bereikt tussen traditie en eigentijdse cross-overs. De exclusieve dansinitiaties door Koen Dhondt, zijn gastdansers van Frissefolk en muzikant Pablo Golder bewegen iedereen naar de grootse dansvloer van De Roma. Gastmuzikanten voor deze zesde folKlof editie is amoRRoma.

AMORROMA brengt eigen composities ingebed in de Pan-Europese traditie met invloeden uit oude en traditionele muziek, subtiel opgedist door Franse chanson en wals musette. ‘Vakmanschap’ in zachte kamermuziek -melodiën die aanzetten tot melancholisch luisteren en nostalgisch dansen.

ELLY AERDEN (ZANG); HANNEKE OOSTERLIJNCK (ZANG); WOUTER VANDENABEELE (VIOOL); EWOUD HUYGENS (VIOOL EN CAJON); OSAMA ABDULRASOL (KANUN); BERT VAN REETH (GITAAR); JORIS VANVINCKENROYE (CONTRABAS) ; LUC VAN DEN BOSCH (JAZZDRUMS EN PERCUSSIE)

JOWAN MERCKX (WHISTLES, FLUITEN, BUGEL, ZANG, VARIANTE PERCUSSIE EN DOEDELZAKKEN); SARAH L. RIDY (ARPA DOPPIA); VINCENT NOIRET (CONTRABAS); MAARTEN DECOMBEL (GITAAR, BOUZOUKI); TOON VAN MIERLO (DIATONISCHE ACCORDEON, KLARINET, UILLIAN PIPES, DOEDELZAKKEN, SOPRAAN SAX, HOBO, BOMBARDE); LUC PILARTZ (VIOOL)

 

 

http://www.fluxxus.behttp://www.frissefolk.behttp://www.majesticstudio.behttp://www.myspace.com/amorromafolk

Meer info: http://www.deroma.be

Zaal
Turnhoutsebaan 286
B-2140 Borgerhout

Ticketbalie
Turnhoutsebaan 327
B-2140 Borgerhout
Tel.: +32(0)3 292 97 40
Fax: +32(0)3 292 97 51
Online tickets


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.