FOLKLOF in de Roma in Antwerpen

9 december 2010

Folklof IV – Bal de luxe met wereldse passie
met The Folkove Orchestra

vr 29 apr: 20u – € 10/8 – dansend en balkon zittend

folKlof Bal De Lu: The folKlof Orchestra met speciale gast Florejan Verschueren

The folKlof Orchestra is kind aan huis in De Roma en brengt met het folKlof Bal De Lux traditionele gezongen muziek met wereldse invloeden uit de Balkan, Mediterrane, Joodse en Scandinavische streken, gearrangeerd door Wouter Vandenabeele. Zangeres Elly Aerden brengt in acht talen een waaier van wereldbrede dansbare liederen die daarmee 14 dansen begeleiden. Osama Abdulrasol op qanun zorgt voor een exotisch geluid. The folKlof Orchestra heeft de allure van meest gevarieërde folkorkest in de Benelux en heeft topmuzikanten die de verschillende stijlen tot een mooi geheel kunnen verweven. De muziek is zo rijk dat het zowel luisteraars als dansers beweegt in dit dans–concertevenement en meteen een gedurfde mix bereikt tussen traditie en eigentijdse cross-overs. De exclusieve dansinitiaties door Koen Dhondt, zijn gastdansers van Frissefolk en muzikant Pablo Golder bewegen iedereen naar de grootse dansvloer van De Roma. Gastmuzikant voor deze vierde folKlof editie is componist, zanger en muzikant Florejan Verschueren. Hij is één van de meest gelauwerde pianisten in ons land en speelt wereld, klassiek, jazz, en popmuziek. Hij componeert eigen werk, kinderprogramma’s, werkte met en voor ontelbare artiesten (o.a. Olla Vogola, Mairan, Spring, Jelle Cleymans, Els De Schepper, Jackobond, Coocies and Cream, enz). Aan de vleugelpiano brengt hij deze avond prachtige walsen en melancholische dansnummers en zingt ook mee als extra derde stem.

Meedansen, luisteren, genieten aan een tafeltje of stijlvol met een Cava’tje op het balkon? Bij folKlof is ‘Ball De Lux’ geen grootspraak.

Programma:
19u30: Deuren open met live ontvangst door accordeonster Nele Paelinck.
20u – 21u: Wereld-folk dansinitiatie door Koen Dhondt van Frissefolk met gastdansers en live accordeonbegeleiding door Pablo Golder.
21u – 22u: speciale gast Florejan Verscheuren met romantische walsen aan de vleugelpiano
22u – 22u15: accordeon Intermezzo met Nele Paelinck
22u15 – 24u:The folKlof Orchestra

ELLY AERDEN (ZANG); HANNEKE OOSTERLIJNCK (ZANG); FLOREJAN VERSCHEUREN (VLEUGELPIANO, ZANG); WOUTER VANDENABEELE (VIOOL); EWOUT HUYGENS (VIOOL EN CAJON); OSAMA ABDULRASOL (KANUN); BERT VAN REETH (GITAAR); JORIS VANVINCKENROYE (CONTRABAS) ; LUC VAN DEN BOSCH (JAZZDRUMS EN PERCUSSIE)

http://www.fluxxus.behttp://www.frissefolk.be

http://www.deroma.be/index.cfm?PageID=19375

TICKETBALIE De Roma & Rataplan:
T: 03 292 97 40
Turnhoutsebaan 327, 2140 Borgerhout
Openingsuren: ma-vr 9u30-12u30 & 13u30-17u

ZAAL:
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout

http://www.deroma.be