Folkstage in Kalmthout (Nieuwmoer)

maandag 8/07/2013
dinsdag 9/07/2013
woensdag 10/07/2013
donderdag 11/07/2013
vrijdag 12/07/2013

Na een succesvolle heropstart vorig jaar, gaat de Kalmthoutse Folkstage ook deze zomer weer door! Ze vindt plaats in Nieuwmoer tijdens de tweede week van juli, van 8 tot 12 juli 2013.

In 2004 richtten Gunter Bauweraerts en zijn familie voor het eerst een folkstage in. Deze stage in het landelijke Nieuwmoer groeide algauw uit tot een vaste waarde in het folklandschap. Na het onverwachte overlijden van Gunter in 2008 werd besloten de stage enkele jaren niet te organiseren.

Vorige zomer werd voor het eerst weer een Folkstage georganiseerd en het bleek meteen een succes. Daarom dit jaar opnieuw, en nog beter! Vijf dagen lang komen jongeren en volwassenen samen in Nieuwmoer om een instrument te (leren) bespelen. We bieden acht workshops aan: gitaar, viool, zang, diatonische accordeon, doedelzak, draailier, samenspel en een masterclass diatonische accordeon. Elke avond staan er concerten en bals op het programma. Tussendoor is er volop tijd om samen muziek te maken, te spelen, te lachen, nieuwe vrienden te maken en met oude bij te praten in de zon of bij het kampvuur en zo veel meer. Deelnemers kunnen ter plaatste blijven slapen in tenten of caravans.

Gitaar met Jonas De Meester (King Dalton, Aedo, Los Pablos, Les Bandits de Belleville, …)

Etnische zang met Raphaël De Cock (Osuna, Griff, Northern Lights, Nadisuna, Mutagna Nera-Graindelavoix, Muzikaciné Odna, …)

Viool met Baltazar Montanaro (ZEF, Minuit Guibolles, Jeff Caresse, …)

Diatonische accordeon met Pascale Rubens (Naragonia, Musaraigne, Griff, …)

Doedelzak met Toon Van Mierlo (Naragonia, Hot Griselda, Floes, Embrun, Fluxus, …)

Draailier met Harald Bauweraerts (Embrun, Laïs, …)

Samenspel met Tomas de Smet (Think of One, Zita Swoon, Orgamusa, King Dalton, Laïs, …)

Nieuw dit jaar: MASTERCLASS DIATONISCHE ACCORDEON met Aurélien Claranbaux (Zef, Duo Absynthe, Jeff Caresse, Minuit Guibolles, …)

Alle info en inschrijvingsformulieren vind je op http://www.folkstage.be.


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.