Galabaleynbal met Trio Biolcati Botasso, Amorroma en Bart Van Troyen in De Salons in Sint-Niklaas

zaterdag 23/04/2016
20:00

Onder het motto ‘kleur eens buiten de lijntjes’ organiseren we in samenwerking met De Salons (Stationsstraat 85, Sint-Niklaas) en de ‘Nacht van de Musea 2016’ een heus Galabaleynbal. Geen betere manier om onze 25ste verjaardag te vieren met een Baleynbal op deze bijzondere locatie dachten wij…

Ten dans spelen vanavond Trio Biolcati-Botasso en Amorroma (nog te bevestigen). De broers Simone en Nicoló Botasso (accordeon en viool) brengen een mix van eigen composities en interpretaties van traditionele muziek. Ze laten zich bijstaan door Gigi Biolcati, meester percussionist met jarenlange ervaing in de pop-, blues, jazz en ethnische muziek. Amorroma viert dit jaar zijn 15-jarig bestaan en het leek ons dus niet meer dan logisch dat zij niet konden ontbreken op onze eigenste verjaardag. Het duo Amorroma bestaat uit Jowan Merckx (fluiten, doedelzak en zang) en Sarah Ridy (harp) en staat gekend om zijn zeer prachtig poëtische en dansbare melodieën.

In het museum zelf zal Bart Van Troyen een soloconcert geven op barokmusette, een zeer bijzonder instrument dat tijdens de Barokperiode speciaal ontwikkeld werd om in kamermuziekformaties te spelen.

Inkom €5


http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.