Geert Waegeman & Pavel Fajt + avant-première Impro Magnon in ‘t Ey in Belsele

vrijdag 26/05/2017
21:00

Geert Waegeman is actief als componist, muzikant, producer, arrangeur en geluidstechnicus. Qua veelzijdigheid zijn er slechts weinig muzikanten in de Benelux die zich met hem kunnen meten. De jongste decennia waren zijn viool- en mandolinespel te horen op platen en tijdens concerten van Bart Peeters, Laïs, Country Ladies, Aroma di Amore en talloze anderen.
Tijdens de jaren tachtig speelde hij ‘urban chamber music’, een mengvorm van hedendaags klassiek, rock, jazz en funk, met Cro Magnon. Het eerste deel van de avond wordt verzorgd door Impro Magnon. Een geïmproviseerde versie van Cro Magnon, die later op het jaar een platencomeback zal maken. Wij krijgen alvast een voorsmaakje.

Dat Geert Waegeman het experiment niet schuwt en graag buiten de lijntjes kleurt, bleek eerder al uit de cd ‘Macaronic Sines’, waarop hij een alliantie aanging met de Amerikaanse performance-artieste Anna Homler en de Tsjechische drummer Pavel Fajt. Pavel is al net zo experimenteel en heeft eveneens aan talloze projecten meegewerkt. Met drums, percussie en electronica weet hij werelden te creëren die tegelijk opwindend en bezwerend zijn. Jaarlijks organiseert hij het “Gathering of Drummers” festival met een gala aan percussionisten. Solo treedt hij op met “Drumtrek”.

In ‘t Ey zullen zij een set spelen waarbij hun beider muzikale werelden zich verbinden.

Noem het gerust experimentele folk.
Een concertje voor de ontdeykker!

Pavel Fajt: drums, percussie, soundwheel, elektronica
Geert Waegeman: viool, mandoline, theremin, elektronica
Koen Van Roy: sax en klarinet
Chris Carlier: bas


Inkom leden € 7 / niet-leden € 10
Graag reserveren (=kosteloos) via de reserveerknop.

Deuren open om 20u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.