George Brassens – Brasserie Croque Notes in Antwerpen (om 15u)

3 januari 2020

De muzikanten van Brasserie Croque-Notes speelden al vele jaren in diverse formaties, zanger Jo Vermeulen was al even lang gefascineerd door de muziek en de teksten van Georges Brassens. Muzikanten en zanger vonden elkaar in 2003 op een feest in ‘Café Local’. Sindsdien brachten ze samen af en toe enkele nummers van Brassens – in besloten kring, op een Franse avond, of in een muzikale kroeg. Met dank aan het ‘Hofke van Ellende’, café ‘Roodwit’, den ‘Hopsack’, de ‘Vertigo’ en café ‘Olympia’.

In 2009 nodigde de toenmalige Franse consul-generaal in Antwerpen hen uit om in zijn residentie een huisconcert te geven. Het werd menens, er werden extra nummers ingestudeerd, een naam gekozen – en de trein van ‘Brasserie Croque-Notes’ was vertrokken. Het eerste avondvullend concert kwam er in november 2009, sindsdien wordt het repertoire permanent uitgebreid en treden ze regelmatig op – in een fijn muziekcafé, op een stijlvol privé-feest, of in een mooi concertzaaltje. En ze blijven gepassioneerd – le temps ne fait rien à l’affaire ….

Brasserie Croque-Notes legt zich toe op het repertoire van Georges Brassens – een onuitputtelijke goudmijn die bestaat uit zowat 150 heerlijke chansons. Elk concert presenteren ze een andere selectie, telkens een mix van gekende klassiekers en onbekende juweeltjes. Met een beetje toelichting over teksten, thema’s en leven van Brassens.

De naam van de groep verwijst naar de Brassens-klassieker ‘La princesse et le croque–notes’ – hun lijflied.

In coStA brengen ze: Un petit coin de paradis – kennismaking met Brassens.
Een mix van klassiekers en onbekende juweeltjes. Over de liefde, de vriendschap, de hypocrisie, de maatschappij, de oorlog, de vrede – en de pikante dingen des levens. De muzikanten vertellen over nummers en leven van Brassens, en de muziek maakt u goedgezind. Voor de oudere generatie een zalige of verre herinnering – voor de jongere een ontdekking. Want de chansons blijven fris en actueel. En we zingen graag uw favoriete nummer.

Jo Vermeulen (zang en gitaar), Veerle Verhulst (viool), Kris Van Daele (contrabas), Jan Moonen (gitaar) en Tom Meeuws (percussie)

zo 2 feb 2020 – 15.00 uur
VVK: 8 euro
Kassa: 12 euro
Kansentarief: 2 euro

locatie
coStA
Sint-Andriesplaats 24
2000 Antwerpen

Meer info