Gerry De Mol trio (met o.a. Elly Aerden) in ‘t Ey in Belsele (om 16u)

zondag 15/12/2019
16:00

Verlangen… Een gevoel dat we allemaal kennen. Verlangen naar iets dat we zelfs niet kennen… Het is dé inspiratiebron voor heel wat artistieke creaties.

Elly Aerden (Eléonor) en Gerry De Mol doken in de teksten van J.J. Slauerhoff, één van de belangrijkste Nederlandse dichters en romanschrijvers van het interbellum. Zijn werk was doorspekt met verlangen. Verlangen naar verre kusten, naar onbereikbare vrouwen en naar huis. Maar hij was ook de dichter met fado, samba en bossa in de oren.

Eerder al inspireerde Slauerhoff muzikanten als Cristina Branco (in het Portugees) en Dirk Van Esbroeck. Voor deze nieuwe voorstelling creëren Eléonor & Gerry De Mol een geheel nieuw liedrepertoire op zijn teksten. Vijftien gedichten krijgen muziek en vertellen ook het verhaal over Slauerhoff zelf. Beide muzikanten zijn altijd al geïntrigeerd geweest door poëzie. Elly toverde voor haar eerste groep ‘Mairan’ poëzie al om tot meerstemmige folksongs, bezong ’20 Poemas de Amor y un Canción desesperada’ van Pablo Neruda en creëerde een eigenzinnig mediterraans project rond Latijnse gedichten. Ze zong eerder ook al bij Zefiro Torna, Olla Vogala, amoRRoma en MissT.

Gerry maakte al poëzie- en muziekprogramma’s rond Herman De Coninck en Fernando Pessoa. Hij zette voor o.a. Kaaitheater en de AB muziek op M. Vasalis, Kafka, Rilke, Goethe, Rutger Kopland en Guido Gezelle. Hij was eerder ook de bezieler van projecten als ‘Oblomow’ en ‘Kleine Blote Liedjes’ met Eva De Roovere, en maakte theater met Compagnie Lodewijk/Louis, ’t Arsenaal, Younnous Diallo. Verwacht je aan schoonheid en aan melancholie over dames aan het venster. En ja, ook over het leven dat mooi is en lelijk tegelijk en dat hij zich toch anders had voorgesteld.

Inkom leden € 10 / niet-leden € 13
Reserveer via de reserveerknop

Deuren open om 15u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.