Gillian Welch in de Arenbergschouwburg

dinsdag 8/11/2011
20:15

Na een afwezigheid van 8 jaar is Gillian Welch helemaal terug met een nieuw album ‘The Harrow and the Harvest’. ‘Soul Journey’ is haar laatste wapenfeit en dateert van 2003. Intussen heeft de (country) singer-songwriter uit Nashville niet stil gezeten. Ze was te horen als gastartieste op albums van verschillende artiesten, zoals de laatste plaat van The Decemberists of op ‘A Friend of A Friend’ van haar muzikale partner Dave Rawlings (Dave Rawlings Machine).

Op ‘The Harrow and the Harvest’ grijpt Gillian Welch terug naar de sound van haar eerste platen. Ze keert terug naar haar roots in de Amerikaanse volksmuziek en roept de sfeer op van het Oude Westen, zoals we dat kennen van de HBO-serie Deadwood. Slechts gewapend met gitaar, banjo, mondharmonica en haar karakteristieke stem brengt ze met Rawlings tien nieuwe nummers. Tijdloze songs in al hun breekbaarheid. Deze plaat wordt nu al beschouwd als het folkalbum van het jaar, waarmee Gillian Welch terug haar plek inneemt in de heilige drie-eenheid van het traditionele folkwereldje, naast Lucinda Williams en Jolie Holland.

Waar: Arenberg – Grote Zaal
Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen

Wanneer: 8 november 2011, 20.15 uur

Prijs: €24

Meer info: Arenbergschouwburg


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.