Grain de la voix in De Roma Borgerhout

zaterdag 21/12/2013
20:30

GRAINDELAVOIX

Za 21 december 2013 • 20u30

Graindelavoix

€ 22/20

Kruisvaarders, Venetianen, Byzantium, het Ottomaanse rijk: over Cyprus hebben in de loop der eeuwen tal van winden gewaaid. Ze hebben van het mediterrane eiland een borrelende smeltkroes gemaakt. Een mooie streek dus om naartoe te reizen met Graindelavoix, het Vlaamse ensemble dat zich gespecialiseerd heeft in vergeten repertoires en verwaarloosde praktijken.

Graindelavoix brengt een repertoire uit het Cyprus van 1400, met onder meer het kerstoratorium van Jean Hanelle en polyfone gezangen. Maar ook Arabische sufi en Byzantijnse officiegezangen komen aan bod in dit programma dat de grens met wereldmuziek verkent. Graindelavoix krijgt hulp van Adrian Sîrbu en Hassan Boufous, twee zangers die hun stembanden hebben gedoopt in authentiek mediterrane kleuren.

http://www.graindelavoix.be

Meer info

De Roma
Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout
Reservatie: 03 2929740


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.