Gregor Borland + Barbora Botošová kwintet (viool) in ’t Ey in Belsele

3 januari 2020

Voor de vijfde keer presenteert Wouter Vandenabeele zijn ‘Fiddlers on the Move’ vioolfestival. Met als uitvalsbasis Muziekcentrum De Centrale in Gent worden de steevast fantastische violisten uitgestuurd naar een heleboel kleinere muziekpodia. In onze muziekclub hebt u de kans om deze avond maar liefst twee concerten bij te wonen!

Gregor Borland

Gregor Borland groeit op in het Schotse Inverness waar hij op 9-jarige leeftijd zijn eerste vioollessen volgt bij Donald Riddell.

Na enkele jaren en meerdere successen in vioolwedstrijden over heel Schotland, vervolgt hij zijn studies bij Hector McAndrew, een gerenommeerd vioolspeler die de tradities uit Noordoost-Schotland hoog in het vaandel draagt.
Gregor werd niet alleen pianohersteller, maar speelde in zijn carrière met bekende bands en artiesten zoals Kathryn Tickell, Davy Steele, Jim Malcolm and Burach,…

“Gregor Borland’s pedigree is definitely impressive – he was taught by two absolute legends of Scottish fiddle – but it fails to convey his own skill, the jaunty way in which his fiddle dances and sings, captivating the listeners. He makes it look easy, almost effortless. It’s impossible to keep your toes from tapping.”
Northern Advocate

Barbora Botošová

De muzikale Roma-wereld wordt nogal overheerst door mannen; het is eerder zeldzaam dat een vrouw het voortouw neemt. Barbora is dan ook een witte raaf. En wat voor één.

Barbora Botošová is al meer dan 10 jaar actief als violiste, componiste en muziekpedagoge. In 2008 richtte ze haar eigen groep op, “Bohémiens”. Naast haar klassiek academische opleiding leerde ze het traditionele Romarepertoire van haar muzikale familieleden: haar vader Eugen Botoš (oprichter van het Violin Orchestra Bratislava), haar broer Eugen Botoš Jr. (oprichter van de Slovaakse jazz-funk band Finally) en last but not least haar legendarische grootvader Ján Berky Mrenica die haar ook na zijn dood in 2008 zou blijven inspireren. In 2019 bracht ze haar debuutalbum uit “Barbora Botošová & Friends – Colors of my Soul”.

Voor dit concert wordt ze begeleid door enkele plaatselijke vrienden, een ensemble van Slovaakse Romamuzikanten die al jaren in Gent wonen en werken o.l.v. Martin Balogh.

Wanneer haar naar haar dromen en plannen wordt gevraagd:
“Ik leef als in een droom en leef om mijn dromen waar te maken. Ik wil een goed gevoel aan mijn muzikale dromen overhouden. En wat enorm helpt om dat te realiseren: behandel mensen zoals jij wil dat ze jou behandelen.”

Filmpje

Inkom leden € 12 / niet-leden € 15

Deuren open om 20u

Reserveren via website.

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1614530353nyks@1614530353yet1614530353
http://www.tey.be