Griekse dansdag in Aartselaar

zondag 13/03/2016

Naar jaarlijkse traditie organiseert de Griekse dansgroep KAPA vzw een dansnamiddag. Geniet op 13 maart van een gezellige Griekse sfeer tijdens onze Griekse dansdag met non-stop dans en live optreden van de dansgroep in traditionele klederdracht. Griekse hapjes verkrijgbaar voor democratische prijzen. Iedereen welkom !
Griekse dansgroep Kalitsa

Info
CC ‘t Aambeeld
Della Faillelaan 34
2630 Aartselaar
ZONDAG 13 maart 2016 VAN 14:00 TOT 20:30
Prijs: € 7.0
Tickets:

Griekse dansgroep Kalitsa
In 2015 vierde de “Griekse dansgroep Kalitsa” haar 25-jarig jubileum.

De Griekse dansgroep Kalitsa werd opgericht op 12 maart 1990 te Antwerpen. Kalitsa is de dochter van Nikos Pantazis die in 1964 de grondlegger was van de Griekse folklore in België. In die 25 jaar is de dansgroep uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met een 100-tal leden.

Dansen bij KAPA, een toffe belevenis
Griekenland is dé bestemming voor heel wat toeristen. Velen dromen van zijn helblauwe zee, zijn zonovergoten stranden, zijn rijke cultuur, dans en muziek. Wie er geweest is, wil er zo vlug mogelijk terug heen. Maar Griekenland is ook dichtbij.

De dansvereniging KAPA doet je wekelijks een beetje Griekenland beleven. Bij KAPA heb je een enige gelegenheid om jaar in jaar uit te genieten van de meeslepende sfeer van de traditionele Griekse volksmuziek en dans, uit alle streken van Griekenland (Epirus, Macedonië, Thracië, de Pontos, de Griekse eilanden, Kreta, …)

Bij KAPA beleef je en herbeleef je wekelijks de unieke vrolijkheid en aparte sfeer van de Griekse volksdans. Grieks dansen geeft je een leuk gevoel en dompelt je onder in een geest van vriendschap en gezellige samenhorigheid. Het is laagdrempelig en je hoeft geen partner te hebben, want je danst allen samen in één kring. Het geeft je de kans om even weg te dromen en los te komen van de alledaagsheid. Onder leiding van enthousiaste dansleraars duik je onder in een wereld van kommerloos amusement en leuke lichaamsoefening.

KAPA biedt een wekelijks programma van twee uur dans aan met aandacht voor jong en oud, voor beginners en gevorderden. Er zijn lessen in Aartselaar en Mechelen. Er zijn ook de jaarlijkse organisatie van stages door Griekse docenten en temperamentvolle dansfeesten in de typische sfeer van de Griekse taverna, optredens in traditionele Griekse kostuums en informatie over concerten van Griekse zangers of andere Griekse culturele evenementen.

Raadpleeg voor meer info de website http://www.kalitsa.be of neem contact op met leden die je kent of met het bestuur (vzw.kapa@telenet.be) en word lid van KAPA ! Het geeft je leven een nieuwe dimensie.


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.