Griff in ‘t Ey in Belsele (Dubbelconcert)

vrijdag 29/11/2019
21:00

Naar verluid zou Griff werken aan z’n allerlaatste cd. Mooie liedjes duren niet lang? Griff heeft weliswaar al heel wat op z’n palmares staan en verbaasde nog recent toen Colin Deru de groep verliet en vervangen werd door Liesbet Marivoet.

Deze 21e-eeuwse troubadours nodigen je uit voor een reis met een gecertificeerd 100% Belgisch programma. In die zin dat ze dollen met Vlaamse en Waalse tradities. Die reis loopt langs de culturele kruispunten en tradities van dit deel van de lage landen.

Griff blies al eerder het stof weg van oude mythes over doedelzakken; “Pipes but no kilt,” zeiden ze…. In onze kringen hoefden ze dat niet echt te doen… Uilleann pipes, Gaita’s, Zampognas, Sackpipa’s, pijpzakken, Hummelchens… Nu doet Griff er nog een schep bovenop en geeft zich helemaal bloot zonder hun ritmesectie. Met behulp van een leger balgen, buizen van elk formaat en de gevulkaniseerde stembanden van Raphaël De Cock, schaatsen ze buiten de traditionele sporen van de doedelzakmuziek.

Trouw aan hun ‘buizen-en-pijpen-gereedschap’, stem en andere fluiten, brengen deze drie windblazers U ver doorheen de muur van geluid en zintuiglijkheden door middel van nazinderende polyfonieën die zij als geen ander weten te beheersen! Van ondeugende liedjes doorspekt met ‘koeherdersroepen’ tot epische ballades en ‘doedelzakheden à la cornemuse’, vervormen zij de lucht op hun manier geheel doorlucht.

Griff Trio doet U reizen door tijd, ruimte en gevoel!

Met Rémi Decker (doedelzak, zang, whistles), Raphaël De Cock (Uilleann Pipes, zang, whistles) en Liesbet Marivoet (doedelzak, zang, whistles)

Inkom leden € 10 / niet-leden € 13

Deuren open om 20u

https://www.tey.be/Eyprogramma/Griff

Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
+32 (0) 3 772 11 93
+32 (0) 497 35 46 94


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.