Griff Trio CD-voorstelling in Antwerpen

zaterdag 28/11/2009
20:00

Griff Trio stelt zijn nieuwe CD ASTRAGU (Winter Traditions) voor:

Griff (sextet) blies al eerder het stof weg van oude mythes over doedelzakken; “Pipes but no kilt”, zeiden ze…. De 3 blazers doen er nog een schep bovenop en geven zich helemaal bloot zonder hun ritmesectie! Met behulp van een leger balgen, buizen van elk formaat en de gevulkaniseerde stembanden van Raphaël De Cock, schaatsen ze buiten de traditionele sporen van de doedelzakmuziek. Met wintertradities als inspiratie raakt hun spel qua welklank en harmonie zowel oude als meer hedendaagse muziek. De choreograaf Andy Deneys gebruikte trouwens al eerder hun composities voor zijn creatie “Prayer of a Wheeping Horse” in 2006.

Fragmenten van de CD beluisteren kan via http://www.griff.be.

Raphael De Cock: zang, uilleann pipes, whistle
Rémi Decker: doedelzak, whistle
Birgit Bornauw: doedelzak, whistle

De CD-voorstelling gaat door op zaterdag 28 november om 20u00 in eetcafé Terra Meiga om 20u00 (Vlaamse Kaai 64, 2000 Antwerpen).

Terra Meiga betekent “behekst land”. Het is de bijnaam voor Galicië. Het gebied van Spanje ten noorden van Portugal. Galicië is bekend om zijn visserij, zijn keltische achtergrond en… zijn heksen… Je vindt Terra Meiga op de Vlaamse Kaai 64 in 2000 Antwerpen. http://www.terrameiga.be.


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.