Guido Belcanto in Antwerpen (om 15u)

zondag 20/03/2016
15:00

Guido Belcanto – Zo Goed als alleen

Na een aanloopperiode van 10 jaar als straatzanger en rock and roller, debuteerde Guido Belcanto in 1985 als chansonnier in het reeds lang ter ziele gegane theater Paljas te Antwerpen. Met zijn curieuze mix van drama, erotiek en zelfspot lanceerde hij zich onmiddellijk als een geheel nieuw type zanger in de Vlaamse muziekwereld, een uniek figuur, met niemand te vergelijken. 25 jaar lang vaarde hij stroomopwaarts zijn eigen koers, wars van alle modes en trends. Met een ontroerende toewijding bouwde hij aan zijn imposante oeuvre, bracht tien langspeelplaten uit en verzamelde stap voor stap een leger hondstrouwe fans die hem als een regelrechte volksheld aanbidden. Belcanto heeft er nooit een geheim van gemaakt wat zijn uiteindelijke ambitie is: de grenzen van het levenslied verleggen en het genre behoeden voor de ondergang. Dat hij met glans geslaagd is in deze opdracht, werd onlangs officieel bekrachtigd. Op de stoep aan de Ancienne Belgique in Brussel kreeg hij een ster met zijn naam in de Walk of Fame, een eer die enkel weggelegd is voor de echte baanbrekers. Daar ligt hij in het illustere gezelschap van The Scabs, The Kids, Gorki en Raymond van het Groenewoud, waarmee bewezen is dat Belcanto (samen met Raymond) de Vlaamse zanger is met het allerhoogste rock and rollgehalte.

25 jaar lang heeft men geprobeerd om Guido Belcanto te ‘categoriseren’ maar niemand is daar ooit in geslaagd. Hij is een stroming op zich. Geheel terecht mag hij daarom zeggen: ‘Een man als ik ontmoet je niet elke dag’. Het is meteen de titel van zijn in 2011 verschenen plaat. Guido brengt deze songs ten gehore plus zijn onsterfelijke hits begeleid door 2 fabuleuze muzikanten.

Met: Guido Belcanto
Lieven Demaesschalck: gitaar, accordeon, piano
Nicolas Rombouts: contrabas

zo 20 mrt 2016 – 15.00 uur

VVK: 8 euro
Kassa: 10 euro

locatie
Fierensblok
Van Craesbeeckstraat 33
2000 Antwerpen


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.