Guido & Friends benefietconcert in Kapellen (11u)

zondag 4/12/2016
11:00

Guido & Friends geven op zondag 4 december vanaf 11u een benefietconcert t.v.v. Buurtatelier De Springveer vzw in de Kapel Heuvels, Waterstraat 30 te Kapellen/Stabroek. Er is geen vaste inkomprijs voorzien, maar er zal wel ‘een hoed rondgaan’ om centjes in te zamelen voor het lokale buurtwerk van deze vzw.

Guido & Friends is een gelegenheidsgroep van vrienden uit de omgeving van Kapellen/Stabroek die werden samengebracht door Guido De Schepper, bestuurslid van KAS Attenhoven vzw. Het groepje is ontstaan in de marge van de concertorganisaties en cultuurwerking van vzw KAS Attenhoven.

De groepsleden van Guido &Friends zijn:
– Guido De Schepper: semi-akoestische roundback gitaar, zang
– Guy Renders: akoestische gitaar en zang
– Ronny Schuerman: zang
– Mieke De Schepper: percussie en zang
– Sanne Van Tricht: zang
– Evi Geysmans: klasieke gitaar en zang

Qua genre is het vooral akoestische en vocale versie van klassiekers in de pop, folk, kleinkunst, chanson en rock-geschiedenis, zoals ‘Oorlogsgeleerden’ van Wannes Van De Velde, ‘Your Ghost’ van Kristin Hersh/Michael Stipe en ‘What the water gave me’ van Florence & the machine. Het repertorium is ruim en gevarieerd.

Meer en meer legt Guido zich ook toe op het maken van ‘Aantwaarpse’ teksten. Dit laatste begint een stabiele eigen vorm te krijgen en stilletjes krijgen deze nummers een groter aandeel in de playlist. Nummers zoals: “Louis De Zwerver”, “Mijnen Maat den Ben”, “Stel A Veur”, “De mensen spelen gere spellekes”, “ In ‘t midden van de Winter”, “Als de Bla’dren vallen”, zijn Antwerpse versies van nummers van JJ Walker, Bobby Gentry, John Lennon, Joe South, Bert Jansch, Serge Gainsbourg …

KAS Attenhoven
Waterstraat,30, 2950 Kapellen

Facebookevenement


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.