Gwen Cresens & Brussels Chamber Orchestra o.l.v. Michel Bisceglia: Concerti for Accordion & Bandoneon in De Roma

zaterdag 8/09/2018
20:00

Accordeonist/bandoneonist Gwen Cresens was de voorbije periode niet meer uit de muziekactualiteit weg te slaan. Hij werd bij de Classical Music Awards genomineerd als solist van het jaar. Hij vertolkte met Brussels Philharmonic het bandoneon-concerto Aconcagua van Astor Piazzolla en het virtuoze Opale Concerto voor accordeon van Richard Galliano in een cd-productie van Klara en Warner Classics, verdeeld in meer dan 12 landen. Klara koos Gwen om in het kader van De Warmste Week van Studio Brussel de solo-cd Plaisir d’Amour op te nemen. Met deze actie haalde Klara meer dan € 18.000 op ten voordele van de Alzheimer Liga.

Eén enkel instrument is in de handen van Gwen Cresens een orkest. Soms teder, kinderlijk en meeslepend, dan weer gewelddadig uithalend, met woeste stoten en een waterval aan noten. Maar steeds van een intense pracht. Klassiek vloeit naadloos over in jazz en tango wordt een organisch exponent van de valse musette. Alles in één, in één instrument, in één artiest. In De Roma komt Gwen Cresens zijn soloprogramma spelen, samen met het Brussels Chamber Orchestra o.l.v. Michel Bisceglia. Zowel het concerto van Piazzolla als dat van Galliano staan op het programma.

http://www.gwencresens.comhttp://www.brusselschamberorchestra.com

Locatie: De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout

Meer info: https://www.deroma.be/#!eventid=1877


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.