Hannelore Bedert & The Antler King in Merksem

zaterdag 15/12/2018
20:15

Voorprogramma: The Antler King

Na het laatste album ‘Iets dat niet komt’ was het muisstil geworden rond Hannelore Bedert. Ze was tegen een muur aan gelopen, verwachtingen van anderen én zichzelf leken torenhoog. Ze wist van geen hout meer pijlen te maken en kwam “op het randje te staan”. En dat had ze niet zien aankomen.

Hannelore trok zich terug, hakte knopen door en begon uiteindelijk opnieuw te schrijven. Terug op haar eigen ritme en met haar eigen stem. En met de middelvinger naar wat anderen verwachtten of wilden.

De EP ‘Vanaf nu doe ik alles wat ik wil’ verscheen eind december 2017, samen met een boekje waarin drieëndertig fans een persoonlijk verhaal vertelden bij de liedjes van Hannelore. De eerlijkheid waarmee Hannelore in de media sprak over de donkerte die aan de songs vooraf was gegaan, kwam bij veel mensen keihard binnen. Het “niet meer weten”, het gevoel te hebben “stil te staan” en het alsmaar terugkerende taboe bleken heel herkenbaar.

Verwacht je niet aan donkerte en aan tristesse, want dat ze nog steeds kan lachen, is ondertussen geweten. Verwacht je aan een herboren en toch vintage Hannelore, klaar om tien jaar na het succesdebuut ‘Wat Als’ haar trouwe publiek opnieuw mee te nemen in haar eigen wereld.

Samen met vaste waarde Thomas Vanelslander en nieuwkomers The Antler King komt ze naar Merksem, meer dan ooit met de zekerheid dat ze met haar rechttoe rechtaan-teksten nog steeds uniek is in Nederland en Vlaanderen.

Als voorgerecht krijg je The Antler King, de indie-pop band rond Esther Lybeert en Maarten Flamand. Dreigend, maar catchy. Psychedelisch, ongepolijst, donker en toch vrolijk. Twee ontwapenende muzikanten met veel lef. Een extra cadeautje bij je Hann

za 15 dec 2018 – 20.15 uur

Kassa: 16 euro
VVK: 14 euro
Kansentarief: 2 euro
locatie

Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem

Meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.