Hans Mortelmans & Groep in Antwerpen

vrijdag 28/09/2018
20:00

Beter dan ooit
Hans Mortelmans & Groep

Vrijwel de gehele kleinkunstwereld, van (zware fan) Jan De Smet (De Nieuwe Snaar) en Fay Lovski tot Stoomboot werd reeds betoverd door dit eigenzinnig ensemble. Het wordt tijd dat u dit ook eens beleeft !

Hans Mortelmans & Groep, dat is een kussengevecht met taal, muziek en genres: van gypsy jazz tot Tarantella, gezongen met de tongval van Wannes Van De Velde. Hans Mortelmans & Groep, dat is een bijzonder charmant maar krachtig evenwicht tussen energie, melancholie en humor.

Hans Mortelmans & groep, dat zijn zes muzikanten die, in onveranderde bezetting al 13 jaar een hechte groep vormen, 5 platen maakten en een repertoire van 60 originele chansons onderhouden.
Elk concert van deze groep is uniek: tegelijk poëtisch, ontroerend en komisch. En ook leerrijk, want Hans Mortelmans bezingt graag vergeten muzikanten (Oscar Aleman), legendarische plaatsen (El Mina) en merkwaardige histories (Penn Sardine).

PETER VAN TYGHEM in DE STANDAARD: ‘Dit is fijne ambachtelijke muziek die gul put uit de swingjazztraditie en bijzonder ongedwongen klinkt’
JAN DE SMET (DE NIEUWE SNAAR): ‘Ik ben uiterst gecharmeerd door de klank, de melodieën én de teksten. Dit is fantastisch goed!’

Hans Mortelmans (zang, gitaar, accordeon)
Lodewijk Dedain (gitaar)
Lieven Keymolen (klarinet, basklarinet)
Benny Van Acker (contrabas)
Joke en Valerie Dedain (backing-vocals)

vr 28 sep 2018 – 20.00 uur

Kansentarief: 2 euro
VVK: 8 euro
kassa: 10 euro

locatie
cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
Keistraat 5-7
2000 Antwerpen

deuren open 19.30u

Alle info

FB-event


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.