Hans Mortelmans & Groep in Antwerpen

vrijdag 7/10/2016
20:00

Wandelpanden (10 jaar Hans Mortelmans)

“Ik leg geen grote wegen aan
Geen bruggen en geen sporen
Ik trap gewoon het gras wat plat
Ik maak een simpel wandelpad
En niemand loopt verloren.”

Dit seizoen is Hans Mortelmans & Groep tien jaar actief. Voor wie achteruit wil blikken heeft Hans Mortelmans de eerste drie platen gebundeld in een verzamelbox. Het album Zand tilde de groep naar een hoger niveau, maar de echte liefhebber kijkt uit naar het vijfde album van de groep: Wandelpaden.

In Wandelpaden hoor je een groep die zich niet meer probeert te bewijzen. De portfolio’s zijn opgeborgen. In de plaats krijg je vrije muzikale schetsen, in zeer diverse kleuren, met een straaltje Caraïbische zon en een snuifje Europese volksmuziek.

De paden zijn mild. Ze bezingen de moed der weerlozen (Penn Sardine), ontmaskeren de kwaadwilligen (Marchand van zaken) en zijn vol mededogen voor de ontspoorden (Willy Broejaar). Ze doen ons dromen van lange reizen (De Reis), verlangen naar elders (Samba in de regen) of mijmeren over vroeger (Terug naar Zevergem).

“Tijdens het gaan ontstaat het pad
en wanneer je dan omkijkt
ontwaar je de sporen die nooit
meer zullen worden betreden.”

MET: Hans Mortelmans (zang, gitaar, accordeon), Lodewijk Dedain (gitaar), Lieven Keymolen (klarinet, basklarinet), Benny Van Acker (contrabas), Joke en Valerie Dedain (backing-vocals)

Anderen over Hans Mortelmans:

DREE PEREMANS in FOLK MAGAZINE (juni 2013): ‘Hans is de beste liedjesmaker van zijn generatie’
WIETSKE VOS in DE MORGEN (26/4/2014): ‘De laatste ereronde voor De Nieuwe Snaar op Nekka 2014. Het kwaliteitsniveau van een groep is af te meten aan de gasten die hij uitnodigt. Hans Mortelmans & groep: een plezier om naar te luisteren’
FAY LOVSKI: ‘Een beetje Django, beetje Sanseverino, maar dan in de taal van Suske en Wiske’
PETER VAN TYGHEM in DE STANDAARD (28/8/2013): ‘Dit is fijne ambachtelijke muziek die gul put uit de swingjazztraditie en bijzonder ongedwongen klinkt’
JAN DE SMET (DE NIEUWE SNAAR): ‘Ik ben uiterst gecharmeerd door de klank, de melodieën én de teksten. Dit is fantastisch (erf)goed!’

vr 7 okt 2016 – 20.00 uur

VVK: 10 euro
Kassa: 12 euro
VT-statuut: 2 euro

locatie
co Sint-Andries
coStA
Sint-Andriesplaats 24
2000 Antwerpen

Meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.