Hans Mortelmans & Groep in Antwerpen

23 juli 2018

Beter dan ooit
Hans Mortelmans & Groep

Vrijwel de gehele kleinkunstwereld, van (zware fan) Jan De Smet (De Nieuwe Snaar) en Fay Lovski tot Stoomboot werd reeds betoverd door dit eigenzinnig ensemble. Het wordt tijd dat u dit ook eens beleeft !

Hans Mortelmans & Groep, dat is een kussengevecht met taal, muziek en genres: van gypsy jazz tot Tarantella, gezongen met de tongval van Wannes Van De Velde. Hans Mortelmans & Groep, dat is een bijzonder charmant maar krachtig evenwicht tussen energie, melancholie en humor.

Hans Mortelmans & groep, dat zijn zes muzikanten die, in onveranderde bezetting al 13 jaar een hechte groep vormen, 5 platen maakten en een repertoire van 60 originele chansons onderhouden.
Elk concert van deze groep is uniek: tegelijk poëtisch, ontroerend en komisch. En ook leerrijk, want Hans Mortelmans bezingt graag vergeten muzikanten (Oscar Aleman), legendarische plaatsen (El Mina) en merkwaardige histories (Penn Sardine).

PETER VAN TYGHEM in DE STANDAARD: ‘Dit is fijne ambachtelijke muziek die gul put uit de swingjazztraditie en bijzonder ongedwongen klinkt’
JAN DE SMET (DE NIEUWE SNAAR): ‘Ik ben uiterst gecharmeerd door de klank, de melodieën én de teksten. Dit is fantastisch goed!’

Hans Mortelmans (zang, gitaar, accordeon)
Lodewijk Dedain (gitaar)
Lieven Keymolen (klarinet, basklarinet)
Benny Van Acker (contrabas)
Joke en Valerie Dedain (backing-vocals)

vr 28 sep 2018 – 20.00 uur

Kansentarief: 2 euro
VVK: 8 euro
kassa: 10 euro

locatie
cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
Keistraat 5-7
2000 Antwerpen

deuren open 19.30u

Alle info

FB-event


Hans Mortelmans & Groep in Antwerpen

25 augustus 2016

Wandelpanden (10 jaar Hans Mortelmans)

“Ik leg geen grote wegen aan
Geen bruggen en geen sporen
Ik trap gewoon het gras wat plat
Ik maak een simpel wandelpad
En niemand loopt verloren.”

Dit seizoen is Hans Mortelmans & Groep tien jaar actief. Voor wie achteruit wil blikken heeft Hans Mortelmans de eerste drie platen gebundeld in een verzamelbox. Het album Zand tilde de groep naar een hoger niveau, maar de echte liefhebber kijkt uit naar het vijfde album van de groep: Wandelpaden.

In Wandelpaden hoor je een groep die zich niet meer probeert te bewijzen. De portfolio’s zijn opgeborgen. In de plaats krijg je vrije muzikale schetsen, in zeer diverse kleuren, met een straaltje Caraïbische zon en een snuifje Europese volksmuziek.

De paden zijn mild. Ze bezingen de moed der weerlozen (Penn Sardine), ontmaskeren de kwaadwilligen (Marchand van zaken) en zijn vol mededogen voor de ontspoorden (Willy Broejaar). Ze doen ons dromen van lange reizen (De Reis), verlangen naar elders (Samba in de regen) of mijmeren over vroeger (Terug naar Zevergem).

“Tijdens het gaan ontstaat het pad
en wanneer je dan omkijkt
ontwaar je de sporen die nooit
meer zullen worden betreden.”

MET: Hans Mortelmans (zang, gitaar, accordeon), Lodewijk Dedain (gitaar), Lieven Keymolen (klarinet, basklarinet), Benny Van Acker (contrabas), Joke en Valerie Dedain (backing-vocals)

Anderen over Hans Mortelmans:

DREE PEREMANS in FOLK MAGAZINE (juni 2013): ‘Hans is de beste liedjesmaker van zijn generatie’
WIETSKE VOS in DE MORGEN (26/4/2014): ‘De laatste ereronde voor De Nieuwe Snaar op Nekka 2014. Het kwaliteitsniveau van een groep is af te meten aan de gasten die hij uitnodigt. Hans Mortelmans & groep: een plezier om naar te luisteren’
FAY LOVSKI: ‘Een beetje Django, beetje Sanseverino, maar dan in de taal van Suske en Wiske’
PETER VAN TYGHEM in DE STANDAARD (28/8/2013): ‘Dit is fijne ambachtelijke muziek die gul put uit de swingjazztraditie en bijzonder ongedwongen klinkt’
JAN DE SMET (DE NIEUWE SNAAR): ‘Ik ben uiterst gecharmeerd door de klank, de melodieën én de teksten. Dit is fantastisch (erf)goed!’

vr 7 okt 2016 – 20.00 uur

VVK: 10 euro
Kassa: 12 euro
VT-statuut: 2 euro

locatie
co Sint-Andries
coStA
Sint-Andriesplaats 24
2000 Antwerpen

Meer info