Hans Mortelmans & Groep in de Rataplan in Borgerhout

zaterdag 29/09/2012
20:00

Za 29 sep: 20u – € 12/10 – Rataplan

Kleinkunst met grote K en Chanson met grote C. In de muziek van Hans Mortelmans weerklinkt de erfenis van verschillende grootheden: de chansonnier Georges Brassens die hem leerde vertellen; de Belgische gitarist Django Reinhardt van wie hij leerde swingen en improviseren; Wannes Van de Velde wiens metrum en scherpe zinsneden hij in zijn bloed lijkt te hebben opgezogen en de Braziliaanse bossanovalegende João Gilberto.

“Hans Mortelmans is een begenadigd liedjesschrijver wiens muzikale universum spontaan referenties oproept aan mooi volk als Django Reinhardt, Wannes Van de Velde of Sanseverino. Voeg daar nog een enthousiaste begeleidingsgroep en verfijnde arrangementen aan toe en je hebt goud in je handen, wat ze zowel live als op hun derde cd ‘Parima’ meer dan waarmaken.” (Cobra.be)

HANS MORTELMANS (ZANG, GITAAR, ACCORDEON); LODEWIJK DEDAIN (GITAAR); LIEVEN KEYMOLEN (KLARINET, BASKLARINET); BENNY VAN ACKER (CONTRABAS)

Meer info.

Wijnegemstraat 27 – 2140 Borgerhout
Ticketbalie: + 32 (0) 3 292 97 40
http://www.rataplanvzw.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.