Hans Mortelmans & Groep in Merksem

vrijdag 2/12/2016
20:15

“Ik leg geen grote wegen aan
Geen bruggen en geen sporen
Ik trap gewoon het gras wat plat
Ik maak een simpel wandelpad
En niemand loopt verloren.”

Dit seizoen is Hans Mortelmans & Groep tien jaar actief. Voor wie achteruit wil blikken heeft Hans Mortelmans de eerste drie platen gebundeld in een verzamelbox. Het album ‘Zand’ tilde de groep naar een hoger niveau, maar de echte liefhebber kijkt uit naar het vijfde album van de groep: ‘Wandelpaden’.

In ‘Wandelpaden’ hoor je een groep die zich niet meer probeert te bewijzen. De portfolio’s zijn opgeborgen. In de plaats krijg je vrije muzikale schetsen, in zeer diverse kleuren, met een straaltje Caraïbische zon en een snuifje Europese volksmuziek.

De paden zijn mild. Ze bezingen de moed der weerlozen (Penn Sardine), ontmaskeren de kwaadwilligen (Marchand van zaken) en zijn vol mededogen voor de ontspoorden (Willy Broejaar). Ze doen ons dromen van lange reizen (De Reis), verlangen naar elders (Samba in de regen) of mijmeren over vroeger (Terug naar Zevergem).

“Tijdens het gaan ontstaat het pad
en wanneer je dan omkijkt
ontwaar je de sporen die nooit
meer zullen worden betreden.”

Zang, gitaar, accordeon: Hans Mortelmans
Gitaar: Lodewijk Dedain
Klarinet, basklarinet: Lieven Keymolen
Contrabas: Benny Van Acker
Backing vocals: Joke en Valerie Dedain

vr 2 dec 2016 – 20.15 uur

prijzen
Kassa: 12 euro
VVK: 10 euro
VT-statuut: 2 euro

locatie
cultuurcentrum Merksem
Merksemdok
Emiel Lemineurstraat 72-74
2170 Merksem

Meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.