Hans Mortelmans & groep op de Luchtbal (om 14u)

27 februari 2014

Bedwants-(re)tour

De bedwants is terug in het land. Het staat in de kranten. Het ongedierte werd met veel vrolijkheid bezongen in oude calypso’s en kreeg een ereplaats in het repertoire van Hans Mortelmans & groep.

De ‘bedwants-(re)tour’ is swingend, exotisch en uitbundig: een stoofpot van zwarte humor en tedere poëzie. Noem het een muzikale vorm van crisisbeheersing!

Hans Mortelmans & Groep is een akoestisch kwartet rond de talentvolle liedschrijver-gitarist Hans Mortelmans. Hij trekt zich op aan de trots voor zijn werk en de adem van zijn leermeesters: de chansonnier Georges Brassens die hem leerde vertellen; de Belgische jazzgitarist Django Reinhardt van wie hij leerde swingen en improviseren; Wannes Van De Velde wiens metrum en scherpe Vlaamse zinsneden hij in zijn bloed opgezogen lijkt te hebben en João Gilberto, de Braziliaanse muzikant wiens zangerige poëzie trilt in het nieuwe lied ‘El Mina’.

Voeg daar nog een enthousiaste begeleidingsgroep en verfijnde arrangementen aan toe en je hebt goud in je handen, wat ze zowel live als op cd meer dan waarmaken.

Met:
Hans Mortelmans (zang, gitaar, accordeon)
Lodewijk Dedain (gitaar)
Lieven Keymolen (klarinet, basklarinet)
Benny Van Acker (contrabas)
Joke en Valerie Dedain (backing-vocals)

http://www.hansmotelmans.be

do 20 mrt 2014 – 14.00 uur

prijzen
Kassa: 10 euro
VVK: 8 euro
Reductie 2030:: 7 euro
Koffie en gebak inbegrepen in de prijs

locatie
Cultuurcentrum Luchtbal – tuinzaal (ingang Perustraat)
Columbiastraat 110
2030 Antwerpen

Tickets en info