Hans Mortelmans Trio in Wijnegem

28 februari 2019

Hans Mortelmans & Groep, dat is een kussengevecht met taal, muziek en genres: van gypsy jazz tot Tarantella, gezongen met de tongval van Wannes Van De Velde. Hans Mortelmans & groep, dat zijn zes muzikanten die, in onveranderde bezetting al dertien jaar een hechte groep vormen, vijf platen maakten en een repertoire van zestig originele chansons onderhouden. Elk concert van deze groep is uniek: tegelijk poëtisch, ontroerend en komisch. En ook leerrijk, want Hans Mortelmans bezingt graag vergeten muzikanten (Oscar Aleman), legendarische plaatsen (El Mina) en merkwaardige histories (Penn Sardine). Vrijwel de gehele kleinkunstwereld, van Jan De Smet tot Stoomboot, werd reeds betoverd door dit eigenzinnige ensemble, dat vandaag beter speelt dan ooit. Het wordt tijd dat u dit ook eens beleeft.

Hans Mortelmans heeft een fraai parcours afgelegd. Zijn 5de CD was er opnieuw één met vele ontdekkingen! Hans neemt je zoals altijd op sleeptouw met mooie ‘verhalen’, andermaal gekruid met stevige gypsy jazz, een straaltje Caribische zon en een snuifje Europese volksmuziek.
JAN DE SMET (DE NIEUWE SNAAR): ‘Ik ben uiterst gecharmeerd door de klank, de melodieën én de teksten. Dit is fantastisch goed!’

Gasthuis Wijnegem
Turnhoutsebaan 199, 2110 Wijnegem

Meer info
Meer info