Het groot liedboek van Wannes Van de Velde in De Roma in Borgerhout

maandag 7/10/2013
20:30

Kusters, Van Halewyck, Dree Peremans en De Roma presenteren

HET GROOT LIEDBOEK VAN WANNES VAN DE VELDE

Boekvoorstelling

Ma 7 oktober 2013 • 20u30

€ 16/14

Toen Wannes Van de Velde op 10 november 2009 overleed ontstond al gauw het plan om zijn hele ‘oeuvre’ te bundelen in een Groot Liedboek. Het moest een verzameling worden waarin zowel zijn eigen liederen als zijn traditioneel repertoire terecht kon. Uiteindelijk is er gekozen voor een chronologische volgorde die begint bij de eerste elpee uit 1966 en eindigt bij de laatste cd uit 2006. De hernemingen terzijde zijn dat 183 nummers. Dit liedboek is een uniek repertoire van een man die met zijn stem en zijn gitaar onze culturele erfenis heeft vastgelegd voor de toekomst.

Uiteraard is het ook de bedoeling dat zangers en zangeressen met dit boek in de hand hun stem zullen verheffen en het Wannesrepertoire zullen doorgeven aan vele volgende generaties.

Dree Peremans, Marc Hauman en Bernard Van Lent stellen Het Groot Liedboek van Wannes voor en worden daarbij geholpen door o.m. Water & Wijn, Hans Mortelmans, Koen De Cauter en Jan De Smet.

Meer info

De Roma
Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout
Reservatie: 03 2929740

Meer info  


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.