Heureux qui comme Ulysse… in de Roma in Antwerpen

donderdag 16/02/2012
20:30

Heureux qui comme Ulysse…

met Catherine Delasalle, Koen De Cauter, Philippe Thuriot & Piet Verbist

do 16 feb 2012: 20u30 – € 14/12 – club zittend

‘Heureux qui comme Ulysse …’ heeft een lange reis gemaakt en kan terug thuiskomen. Catherine Delasalle deelt met ons de chansons die haar op haar weg hebben vergezeld of geïnspireerd. Jeugdherinneringen, ontdekkingen en revoltes, hoop, liefde, vreugde en verscheuring. Haar intieme gevoelens raken een universele snaar doorheen de chansons van Jacques Brel, Charles Trenet, Léo Ferré, Yves Montand, Edith Piaf, Serge Gainsbourg. In haar weerklinken de stemmen van Piaf, Barbara, Catherine Sauvage en Juliette Gréco, maar haar bijzondere levensloop als vrouw, dichteres en componiste heeft haar een heel eigen stemkleur gegeven die over alle grenzen heen – ook die van het Franse chanson – weerklank vindt.

Met dit programma vindt ze haar compagnon van het eerste uur terug: Koen De Cauter (gitarist, saxofonist en zanger) befaamd om zijn interpretaties van Brassens. Sinds het prille begin komen ze elkaar telkens opnieuw tegen. Elke keer leiden hun ontmoetingen naar nieuwe hoogtes: ‘La Vie en Bleu’, de cd ‘Est-ce ainsi que les hommes vivent?’ en naar de befaamde groep ‘Les P’tits Belges’ die het begin inluidde van de revival van de swing musette in België.

Op deze nieuwe gezamenlijke reis laten zij zich vergezellen door accordeonist Philippe Thuriot en bassist Piet Verbist. Philippe Thuriot staat zowel bekend om zijn gevoelige begeleidingen van chanson als om zijn vertolkingen van Bach en zijn improvisaties. Piet Verbist maakte vooral naam als lid van het Jef Neve Trio. Deze topmuzikanten creëren met Catherine Delasalle een uniek landschap dat uitnodigt om mee te reizen.

CATHERINE DELASALLE (ZANG); KOEN DE CAUTER (GITAAR, SAX EN ZANG); PHILIPPE THURIOT (ACCORDION); PIET VERBIST (BAS)

http://www.catherinedelasalle.behttp://www.decauterfam.be

Meer info: http://www.deroma.be

Zaal
Turnhoutsebaan 286
B-2140 Borgerhout

Ticketbalie
Turnhoutsebaan 327
B-2140 Borgerhout
Tel.: +32(0)3 292 97 40
Fax: +32(0)3 292 97 51
Online tickets


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.