Highlandgames (met o.a. Snakes in Exile) in Ekeren

zondag 22/09/2019
10:00tot17:00

Highland Games Ekeren
7e editie

Na 6 succesvolle edities van de Highland Games in het Veltwijckpark, is de locatie veranderd naar Hof de Bist. De Antwerp Highlanders verwelkomen graag iedereen ook dit jaar voor dit steeds groeiende evenement. Er zullen naar gewoonte tal van activiteiten en animatie zijn waaronder een Schotse markt, Ierse dans, live muziek, tombola, … De hoofdactiviteit is uiteraard de Highland Games zelf, waar zowel ervaren als minder ervaren clans het beste van zichzelf geven. Clans die willen deelnemen kunnen zich hier inschrijven.

Snakes in Exile
Houdt u van de opzwepende ritmes en melodieën, de gevoelige ballades en vocale harmonieën van de Keltische muziek? Maar ontdekt u even graag nieuwigheden van eigen bodem?
Snakes in Exile, vierkoppige band met thuisbasis in Limburg, brengt al 25 jaar een Keltische punch van eigen werk, Ierse en Schotse traditionals en frivool bewerkte covers uit verschillende genres.
Hun muzikale omzwervingen brachten hen van doorrookte bruine kroegen (toen dat nog mocht) in binnen- en buitenland tot gerenommeerde festivals als Dranouter en het Cambridge folkfestival.
Gitaar, accordeon, bas en drums. En vier stemmen, multi-inzetbaar van solo zang tot vierstemmige a capella bewerkingen.
Met Snakes in Exile waant u zich voor 1 dag in het gezellige Ierse dorpje Ekeren.

Eireann Dance Academy
Wij, dansers van Eireann Dance Academy VZW (uitgesproken Eren), vormen een jonge dansschool met 2 vestigingen in Brasschaat en Ukkel (bij Brussel). Al onze dansers zowel jong als oud hebben een grote passie voor de Ierse ritmes en brengen deze ook met veel plezier over aan het grote publiek. Oefenen doen we wekelijks in de basisschool De Wingerd in Brasschaat onder leiding van Nathan Baillieul.

Heb je ook een passie voor de Ierse muziek en cultuur? Kom dan gerust langs om eens te proeven van deze intrigerende danssport.
Hebben we je overtuigd om toch eens een dansje te placeren, dan kan je altijd terecht op onze website.

Meer informatie vind je op http://www.eireann-academy.com

Fan dag van de serie Outlander
Dit jaar gaan de Highland Games ook gepaard met de fandag van de populaire serie Outlander, die te zien is op Netflix. De fanclub Dae ye ken Dutch Outlanders zal dan ook talrijk aanwezig zijn.

Alle info
FB-evenement


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.