Hometown Gamblers in Kapellen (om 14u)

zondag 4/02/2018
14:00

ROCKABILLY-concert:

de pannen van het dak met HOMETOWN GAMBLERS

De Hometown Gamblers zagen het levenslicht in 1998 toen Guy en Yves De Caluwe besloten een rockabilly band op te richten – het genre waar ze sinds hun jonge jaren naar luisterden.

De platenkast van pa en de invloed van DJ Rockin’ Rudy waren cruciaal bij hun ontdekkingsreis naar de American roots music.

Met grote voorbeelden als Elvis Presley, Johnny Cash, Buddy Holly en Carl Perkins, en een muzikaal menu van Rhythm’ n Blues, country, western swing, rockabilly en jazz gingen de twee broers aan de slag. Toch duurde het tot in 2002 vooraleer de definitieve, en huidige line up tot stand kwam:

Yves De Caluwe: Vocals and Guitar
Guy De Caluwe: Double Bass, backing vocals
Jurgen Van Poppel: Lead Guitar
Jeffrey Thielens: Harmonica and backing vocals

Inderdaad: een band zonder drummer maar met een double bass, harmonica en gitaren om de zang te begeleiden.

De setlist bestond aanvankelijk enkel uit covers van klassieke rockabilly tunes. Stilaan begonnen de Hometown Gamblers ook eigen werk op noten en papier te zetten: Yves, Guy en Jurgen ontpopten zich tot songwriters die verzameld werden op een eerste CD “Takin’ Care of Business” in 2005. Met “Dypsomania” (2008) maakte de band duidelijk waar ze voor staan: 15 zelfgeschreven songs geheel in de vintage stijl en herkenbare sound die nu het handelsmerk van de Hometown Gamblers is. –

Een concert van de Hometown Gamblers laat geen publiek onberoerd, de pannen moeten van het dak.

Dat zal in de KAS-kapel niet anders zijn. gecomponeerd.

En plots hoor je dan hun eigen creaties die je omverblazen…

Concertzaal: KK Heuvels Waterstraat 30 2950 KAPELLEN

GRATIS (vrije bijdrage voor muzikanten)

Meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.