Hommage Nacht en ontij van Boudewijn De Groot in OLT Deurne (gratis)

23 juli 2018

GRATIS VRIJDAGEN: NACHT & ONTIJ + CONDOR GRUPPE
BOUDEWIJN DE GROOT – ‘NACHT EN ONTIJ’ (1969)

In 2018 wordt Boudewijn De Groots album ‘Nacht en Ontij’ – opgenomen in ’68 en begin ’69 uitgebracht – een halve eeuw oud. ‘Nacht en Ontij’ is De Groot z’n vierde plaat die nog steeds als het mysterieuze buitenbeentje binnen zijn oeuvre wordt beschouwd. Het experimentele karakter en de eigenzinnige teksten gecombineerd met de avant-garde opnametechnieken van de onvolprezen electronicapionier Dick Raaijmakers en de vakkundig gearrangeerde melodieën zorgden voor opgetrokken wenkbrauwen bij fans van het eerste uur. Jaren later is ‘Nacht en Ontij’ uitgegroeid tot een cultplaat die door velen gekoesterd wordt, maar nog steeds niet al zijn geheimen prijsgeeft.

MAURO PAWLOWSKI & BRAAKNOOT ENSEMBLE

Mauro Pawlowski richtte het kersverse Braaknoot Ensemble op met enkele bloedrochelende sjamanen om ‘Nacht en Ontij’ opnieuw tot leven te brengen en van een gepast voodooritueel te voorzien. Boudewijn De Groot gaf alvast zijn goedkeuring. ‘Nos alegramos de tener gente nueva entre nosotros!’ Google translate: u komt nu van pas!

BRAAKNOOT ENSEMBLE: LINE UP
Mauro Pawlowski (gitaar/zang)
Annelies Van Dinter (zang)
Lore Dejonckheere (zang)
Elko Blijweert (gitaar)
Jeroen Stevens (drums)
Pascal Deweze (gitaar)
Fulco Ottervanger / Joris Caluwaerts (toesten)
Dijf Sanders / Roman Hiele (electronica)
Wietse Beels (viool)
Christophe Beels (viool)
Marc Pijpops (altviool)
Frans Grapperhaus (cello)
Jaak De Digitale (visuals)

Condor Gruppe
Condor Gruppe is terug met een nieuwe plaat , INTERPLANETARY TRAVELS. Dat de titel naar Sun Ra verwijst, is geen toeval. Door hun muzikale grenzen nog verder te verleggen, nam Condor Gruppe 8 nieuwe nummers op die je het griezelige gevoel geven van een horrorsoundtrack, de heroïek van de beste filmscores en de hypnotiserende grooves van jungle stammen. Divers, maar toch opwindend en uitdagend genoeg om je een betoverende reis door de stoffige platenplanken van de band te bezorgen.

Deuren om 19u00. Vol is vol.