Howe Gelb (o.a. flamenco) in de Bourla in Antwerpen

30 maart 2011

WO 27/04/2011 – 20:00

18 euro

Admiral Freebee speelt een soloconcert in de Bourla. In het kader hiervan nodigen Freebee en Toneelhuis drie internationale gasten uit die hem zeer nauw aan het hart liggen. Vier solo-avonden, bewust zo gekozen, om de pure artiest in al zijn ruwheid, kwetsbaarheid en schoonheid te kunnen tonen.

Eén van deze artiesten is Howe Gelb. Doorheen de albums van Howe Gelb, zowel solo als met zijn band Giant Sand, proef je gewoon de woestijn uit Arizona. Zijn muziek zoekt nieuwe oorden op, maar schurkt zich tegelijk vrolijk aan flamencoritmes. Gelb kleurt zijn herinneringen aan de woestijn in Tucson met het geluid van favorieten als Tom Waits, Miles Davis en Tomatito.

Heel graag informeren we ook de Flamenco-verenigingen/liefhebbers van Antwerpen.

Hieronder kan je wat meer lezen over het laatste album dat Howe Gelb uitbracht!

Als je nog vragen hebt of meer informatie wenst, aarzel dan zeker niet me te contacteren.

Voor informatie en tickets klik door naar deze link:

Op 21 maart 2011 verscheen zijn nieuwe album getiteld Alegrias dat hij uitbracht samen met a band of Gipsies.
Hieronder vind je een recensie via demofarm.net terug.

Het plaatje is een mooie verzameling geworden tussen Spaanse flamenco en zigeunermuziek en langs de andere kant de Amerikaanse invloeden van Howe Gelb. Bij het eerste nummer hoor je onmiddelijk Howe Gelb met zijn karakteristieke stem hulp krijgt van een aantal geweldige flamencogitaren. Verder in het plaatje krijg je een mooi overzicht van alle verschillende Spaanse folkstijlen.

Elke noot die gespeeld word doet je wel aan een of ander plaats denken. Muzikaal is het heel verscheiden, de ene keer krijg je een enorm opgedreven Elektrische gitaar en de andere keer krijg je dan weer een zachte Flamencogitaar te horen. Dit is weer een plaatje dat de grenzen van de muziek gewoon plattrapt en gewoon doet wat zijn creativiteit hem ingeeft. Bij elke noot en elk volgend nummer hoor je de magische wisselwerking tussen deze topmuzikanten. De nodige ervaring van Gelb gemengd met het uniek geluid van de zigeuners doen je elke keer versteld staan. Een uniek hoogtepunt is toch welWO 27/04/2011 – 20:00 – Bourla

Bourla Schouwburg, Komedieplaats 18, 2000 Antwerpen