Concertzalen

In een aantal grotere concertzalen in het Antwerpse komt ook af en toe een bekende buitenlandse folkartiest optreden.

Zuiderpershuis: Dit wereldculturencentrum is de bakermat voor wereldmuziek uit binnen- en buitenland. De crème de la crème op het gebied van wereldmuziek wordt hier geprogrammeerd. En soms komt die muziek ook uit Europa, zoals bij een flamenco-optreden of balkanmuziek bijvoorbeeld… Je vindt het Zuiderpershuis op de Waalse Kaai 14 in Antwerpen.

Openluchttheater Rivierenhof in Deurne en de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Beide worden beheerd door de provincie Antwerpen. Het openluchttheater biedt een mooi nationaal en internationaal zomerprogramma. In de Arenbergschouwburg passeren geregeld Vlaamse en andere folkgroepen.

De Koningin Elisabethzaal: Deze concertzaal vlakbij de Zoo van Antwerpen is geliefd bij buitenlandse sterren. O.a. The Dubliners en Loreena McKennit waren er al te gast. En voor folkgroepen die echt een grote zaal willen vullen is er natuurlijk ook nog het Sportpaleis in Deurne.
Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.