Ivan en Emile in Merksem (om 11u30)

zondag 9/04/2017
11:30

Ivan en Emile
Aperitiefconcert: Clavardages

Toen Bart Peeters in 2011 besloot een muzikale adempauze in te lassen, zagen Ivan en Emile hun moment om samen een instrumentaal programma te maken. Hun eerste CD ‘couleurs’ bloeide daaruit voort, samen met een hele mooie concertreeks in binnen- en buitenland (Flagey, Roma, Zwitserland, Nederland,…).
De CD liet Radio Klara niet onopgemerkt en werd meermaals gedraaid.

Naast hun vele concerten componeerden ze samen filmmuziek voor de Argentijnse langspeelfilm ‘La Tierra Roja’ die in mei 2015 in de bioscoop te zien was.

Ivan en Emile, twee zielsverwanten en muzikale alleseters, hebben als duo ondertussen een sterke live reputatie opgebouwd die danst van lyriek en melancholie naar speelsheid en virtuositeit. Op het podium is de chemie tussen beide heren vooral ontwapenend en integer.

De muzikale grens tussen breekbaar klein en energetisch groot is zo dun dat je soms niet weet of er een duo of een orkest voor je staat.

Met ‘Clavardages’, hun nieuwe programma, duiken ze opnieuw in hun eigenzinnige klankwereld van viool en accordeon en verkennen nieuwe terreinen op zoek naar diepere klankkleuren. Deze Cross-over muzikanten brengen een brede waaier aan stijlen.
De muziek komt recht uit het hart waardoor het publiek alleen maar kan genieten!

Ivan: Accordeon, Bandoneon
Emile: Viool

zo 9 apr 2017 – 11.30 uur

prijzen
Kassa: 14 euro
VVK: 12 euro
VT-statuut: 2 euro

locatie
cultuurcentrum Merksem
Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem

Meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.