Jan Cannaerts in Café Rood-Wit in Berchem

zondag 16/12/2018
20:00

zo 16/12/18 20.00-22.00: Jan Cannaerts ‘Bloemen en Stenen’ – cd voorstelling

Zang – en dansman die graag luistert naar Harry Belafonte, Luka Bloom, Henny Vrienten, Sonny Terry en Jan De Wilde.

Geboren in 1974. Hij speelt intussen 27 jaar gitaar.

“ Bloemen en Stenen ” is (na Vogel, Vriend, Vrede, De zee) zijn vijfde studioplaat.

PLAAT

De nieuwe cd “ Bloemen en Stenen “ is een verzameling songs die tussen 2015 en 2018 werden opgenomen. In een kerk in Frankrijk, in de studio in Bunsbeek & thuis in de living in Mechelen . Steeds weer andere plaatsen maar elke keer dezelfde set-up: man, stem, gitaar en zo nu en dan een mondharmonica. Zoals in de oude dagen.

ANDERE MENSEN

” Jan, jouw liedjes gaan over niets maar ze raken wel de kern. ” (An Van Arendonk)

“ Op lichtvoetige ritmes vermengen poëzie, blues en mystiek zich met oerklanken die ons doen verwijlen in woestijnen voor de zwervenden. In deze woestenij schieten verhalen wortel als oude bomen. “ (Luc Van Wassenhoven over de CD “ Vriend” )

“ Metier. Ik kan het niet anders zeggen. Je hebt metier. “ (Herman Goossens, ENKK)

“ Vrede is een muzikaal bakje troost. Deze plaat gooit bij de ouverture meteen alle deuren en alle registers open. Toch is er geen vuurwerk en geen lichtshow, het is een ingetogen, knetterend haardvuurtje waar nog een plekje vrij is voor uzelf, de schuchtere luisteraar. Er is ook geen knallende champagne die wordt uitgegoten, neem maar een doodgewoon glas water van de plank. “
(Maarten “Moustash “ Van Houcke over de CD “ Vrede” )

“ De zee is een plaat vol sfeer, verlangen en dankbaarheid. Ik voel bluesy tristesse en groovy hoop. De plaat kabbelt zoals Jan in een kano op de rivier. Een fijnzinnige man in een mangrove. Eb en vloed. Geheb en gemis. Een swingende en muzikaal coherente plaat. Kleine wereldkunst. “
(Pieter “ pIE p.KLEIN “ over de CD “ De zee “)


Vrije bijdrage

Podiumcafé Rood-Wit, Generaal Drubbelstraat 42, 2600 Berchem
http://www.roodwit.be


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.