Jan De Smet & Bert Blommen met Plaatjes uit de Kringwinkel in Merksem

10 januari 2019

Plaatjes uit de Kringwinkel

Kringwinkels zijn hip. Een enthousiast publiek van jong en oud gaat er op zoek naar vintage hebbedingetjes en hoopt een slag te slaan door een waardevol item voor een prikje op de kop te kunnen tikken. Maar er zijn ook muzikale schatten te ontdekken in de Kringwinkel. In al die platenbakken vol accordeonmuziek, Vlaamse levensliedjes, musette en vergeten popmuziek zitten namelijk ronduit prachtige verhalen verborgen.

In ‘Plaatjes uit de Kringwinkel’ duiken Bert Blommen (muzikant, televisieredacteur) en Jan De Smet (muzikaal omnivoor en vinylcollectioneur) in de rijkgevulde platenkasten van de Vlaamse Kringwinkels. Ze pikken er de meest markante exemplaren uit, ze gaan op zoek naar het ware verhaal achter de muziek en vertellen vol passie over deze vinylschijven.

In een show vol grote én kleine verhalen nemen beide heren je mee naar de wereld van talloze vergeten artiesten. Hilarische anekdotes, frappante platenhoezen en verhalen van succes, tragiek, vreugde en verdriet zorgen voor een geweldige avond vol nostalgie en cult. Een nooit geziene inkijk in het leven van de artiesten die decennia geleden de platenkoffers van Vlaanderen kleurden én vaak vele verborgen kantjes hadden.

Al deze straffe verhalen worden bovendien muzikaal aan elkaar gelijmd door een ijzersterke band. Jan De Smet en Bert Blommen krijgen grootheden Eric Melaerts, Stoy Stoffelen en Dirk Van der Linden naast zich op het podium om van dit muzikale eerbetoon een onvergetelijke avond te maken.

In de foyer wordt tussen 19 en 24 uur een gratis platenbeurs georganiseerd door de Kringwinkel. Kom dus zeker langs want ook zonder ticket voor de voorstelling ben je welkom op de beurs.

Met:
Jan De Smet: zang, gitaar, accordeon
Bert Blommen: verteller
Eric Melaerts: gitaar
Stoy Stoffelen: drums
Dirk Van der Linden: hammond

za 2 mrt 2019 – 20.15 uur

Kassa: 16 euro
VVK: 14 euro
Kansentarief: 2 euro

locatie
Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem

Meer info