Jan De Smet en de Woody Express in Deurne

2 augustus 2011

De (kinder-)liedjes van de Amerikaanse folklegende Woody Guthrie kregen – verrassend – een nieuw leven in Vlaanderen via de spitsvondige muziektheatervoorstelling door (Nieuwe Snaar) Jan De Smet en Arne Van Dongen. Het bijhorende CD/Boek ‘Steek je vinger in de lucht’ met vertalingen door Frank Vander linden is een ware hit bij de allerjongsten. Ook op schoolfeesten worden de liederen luidkeels meegezongen en -gedanst. Alle ouders worden, zonder uitzondering, meegezogen in het enthousiasme van hun koters.

Een Sinterklaasplaat en ‘Wat heb je vandaag op school geleerd?’ waren de volgende succesprojecten. Op deze laatste staan nummertjes in allerhande verschillende muziekstijlen, waar je iets kan van bijleren. Nummers van Jan, maar ook van o.a. Kamagurka, Hugo Mathijsen of Kommil Foo.

Zij spelen met veel goesting een energieke bloemlezing van hun leukste kinderliedjes. En dat ook de volwassenen er een kluif en een knipoog aan over houden, spreekt voor zich… Wip er gerust op los dus!, om het met een songtitel te zeggen.

Jan De Smet en de Woody Express bewezen hun kracht al op uiteenlopende muziekfestivals als Folk Dranouter en Jazz Middelheim, waar de lovende kritieken unaniem waren.

Jan De Smet: zang, akkordeon, gitaar, banjo, ukulele, en…?
Arne Van Dongen: contrabas, achtergrondstem
Geert Waegeman: viool, mandoline, mondharp en kaakslag

Waar: Zaal Jean et Mar, Turnhoutsebaan 9+, 2100 Deurne
Wanneer: za 03/09/11 om 12:30
Prijs: € 5.00 (voorverkoop: € 3.00)
Meer info: CC Deurne