Jan De Wilde in De Roma

donderdag 10/03/2016
20:30

JAN DE WILDE
DAG MENEER DE WILDE
do 10 maart 2016 • 20u30
Jan De Wilde

DE ROMA
ZITTEND
VVK € 20/18 (KASSA + € 2)

Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Hij werd het na zijn eerste tv-optreden in 1965 en hij is het ook nog in 2015. Vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Jan is een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten en staat voor eeuwig in ons geheugen gegrift. Moeiteloos behield hij zijn status. Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ … Jan als meester-verteller, briljant songschrijver, prima vertolker en … pionier tegen wil en dank.

Ook in 2015 staat hij ‘ongegeneerd’ op het podium. Witgallig zilvergrijs. Onnavolgbaar grappig maar bovenal muzikaal ijzersterk. Ook met nieuwe liedjes en met het beste uit wat hij ooit op plaat zette. Live verheft Jan traagheid tot kunst.Kleinkunst als opperste zen-benadering. Hij scoort met het scheldlied ‘Hèhè, ontroert met ‘Walter’, krijgt de lachers op zijn hand met ‘Zussen’ en verrast met het nieuwe ‘Wals met Mathilde’, de intrigerende cover van de Tom Waits song ‘Tom Traubert’s Blues’

Een live-concert van ‘meneer De Wilde’ is een feest van zachtheid, humor en sacrale stilte. Voor de theatertour ‘Dag meneer De Wilde’ pakt Jan groots uit. Hij doet het niet alleen maar samen met zijn ‘Vrienden’ én met vier blazers. Een bende subtiele talentvolle muzikanten met een grote staat van dienst. Met de fijnste arrangementen creëren ze een intiem muzikaal bedje waarop Jan zijn kleinkunstliedjes spreidt. Met doorleefde stem, soms fluisterend, vaak debiterend, altijd overtuigend en geloofwaardig.

JAN DE WILDE (ZANG/GITAAR/MONDHARMONICA), EDDY PEREMANS (GITAAR), KRIES ROOSE (TOETSEN), JO SOETAERT (DRUMS), MARIO VERMANDEL (BASS/CONTRABAS), LIESBETH DE LOMBAERT (VIOOL), BART COPPE (TROMPET/BUGEL), WIM DE PAUW (TROMBONE), JOHAN VAN NESTE (HOORN), GEERT VANHASSEL (TUBA)

http://www.jandewilde.net

Meer info

Waar
De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout

Reservaties
Bestel tickets
Bel naar 03/600 16 60
http://www.deroma.be


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.