Jan Leyers in Merksem

4 september 2015

Jan Leyers

Na een serie gesmaakte try-outs en met een dikke radiohit (Alles komt in orde) op zak, trekt Jan Leyers met zijn nieuwe Nederlandstalige repertoire naar de theaterzalen. ‘Ik voel me vandaag een pop-up singer-songwriter,’ vertelt Jan zelf. ‘Een microfoon, mijn gitaar, mijn songs en verder niks in de mouwen.’

Nieuwe liedjes
In zijn nieuwe liedjes bezingt Jan Leyers naar eigen zeggen de zin van het leven in het algemeen en dat van hemzelf in het bijzonder. ‘Ze gaan over springen of aan de kant blijven staan, over reizen zonder ooit je bestemming te bereiken, over zoeken zonder ooit te vinden.’

Met zijn bitterzoete teksten en zijn verrassend virtuoze gitaarspel (‘sinds mijn zestiende heb ik niet meer zo intens geoefend’) neemt Jan Leyers je twee uur lang op sleeptouw. Hij zingt over nieuwe schoenen en de maagd Maria, over ridders met rugpijn en de laatste bus naar Boom. Een intense tocht door een landschap dat geurt naar melancholie en onvervuld verlangen.

Op de vraag of hij op termijn andere muzikanten bij zijn concerten zal betrekken, antwoordt Leyers ontwijkend: ‘Ik volg mijn gevoel. De nummers zijn jong en nieuw. Vandaag speel ik ze alleen, maar net zo goed zie ik me in het najaar met een wild veulen aan de piano en een IJslandse bassiste optreden. Het liedje en het verhaal staan centraal, voor de rest mag je je aan alles verwachten.’

za 10 okt 2015 – 20.15 uur

Kassa: 18 euro
VVK: 16 euro

locatie
cc Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem

Meer info