Jaune Toujours & Boban Markovic Orkestar in Borgerhout

vrijdag 25/06/2010
20:30

Jaune Toujours & Boban Markovic Orkestar

vr 25 jun: 20u30 – € 14/€ 12 – foyer staand

De Servische en Vlaamse gemeenschap nodigen mekaar uit in De Roma voor een spetterend dubbelconcert.

BOBAN MARKOVIC en zijn 12-koppig orkestar werden dankzij Emir Kusturicas films ‘Underground’ en ‘Arizona Dreaming’ ook ver buiten Servië berucht met een wild, grappig en razend gipsygeluid. Volgens persteksten zijn ze dé absolute nummer één brass band van Servië!

http://www.myspace.com/bobanimarko

Jaune Toujours kan gerust Belgiës leading mestizoband worden genoemd, met een aanzienlijke staatvan dienst. En met de nodige navolging, zowel in Brussel als daarbuiten. Mestizo, dat is volgens Wikipedia: een mengelmoes van latin, salsa, reggae, ska, rock, punk en hip hop. Maar Jaune Toujours legt meer nadruk op balkan dan op latin of salsa, en ruilt hip hop voor groove. De mix van de ingrediënten is minder opvallend, maar des te efficiënter.

 Jaune Toujours evolueerde van een band met Brusselse cultstatus naar een internationaal geapprecieerde kwaliteitsband binnen het live circuit. Hun explosieve, stedelijke mengeling van muziekgenres en talen bekoort publiek en pers tot ver buiten de landsgrenzen. Met de energie van een rockgroep (zonder gitaren!) het improvisatieplezier van een jazzcombo, de open-mindedness van een wereldmuziekgroep en het charisma van de straatmuzikant verkondigen ze hun poëtisch pertinente samenlevingsbeschouwingen. Voeg daar een snuif typisch Brusselse zelfrelativering aan toe en je weet op welk feestje je bent. Zoals ook te horen is op hun meest recente cd KOLEKTIV (2009).

PIET MARIS (ZANG, ACCORDEON); THÉOPHANE RABALLAND (DRUMS, PERCUSSIE); MATHIEU VERKAEREN (CONTRABAS, UKELELE); MATTIAS LAGA (SOPRAANSAX, KLARINET); DIRK TIMMERMANS (TROMPET); BART MARIS (TROMPET); / SAM VERSWEYVELD (TROMPET, SAXHOORN); YVES FERNANDEZ-SOLINO (TROMPET, SAXHOORN)

http://www.myspace.com/jaunetoujours

Meer info: http://www.deroma.be

 

 


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.