Jim Boyes & Belinda O’Hooley in ‘t Ey in Belsele

zondag 13/11/2016
16:00

Sensations of a Wound: de lange, zeer lange omzwervingen van Robert Riby Boyes.

Met nieuwe liedjes -lyrisch, grappig, sherp verteld en atmosferisch- vertelt de prijzenwinnende Jim Boyes (welgekend van de vocale groep Coope, Boyes & Simpson) een vrij onbekend verhaal over de Eerste Wereldoorlog in een eerste soloproject. “We wisten dat hij gewond was geraakt, maar mijn grootvader Robert “Croppie” Boyes, vertelde nooit over zijn tijd bij het leger.” Maar Jim’s ontdekking van een verloren gewaand verhaal dat Croppie na de oorlog had geschreven, veranderde alles en plantte het zaadje voor dit uniek en emotioneel concert.

Gecombineerd met projecties van een wereld in oorlog, volgen Jim’s liedjes Croppie’s lang pad vertrekkende van zijn huis in Scarborough, naar Vlaanderen, Italië, en verder. Een ongelooflijk verhaal, eenvoudig verteld.

Belinda O’Hooley, ook een bekende van onze muziekclub (samen met Heidi Tidow gaf ze een mooi concert in april 2013), begeleidt Jim uitstekend op haar piano, soms op accordeon.

Jim vertelt dit verhaal over zijn grootvader in het Nederlands.

Inkom leden € 10 / niet-leden € 12
Deuren open om 15u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94

http://www.tey.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.