Jo Corthals (14u00) en Paljazz (20u) in Café Rood-Wit in Berchem

zaterdag 30/01/2016
14:00

Za.30 januari van 14 tot 16 uur optreden van Johan Corthals

(vrije bijdrage)

“Als ik een goeie gitarist was zou ik Jazz spelen” is een vaak gehoord gezegde van hem.

JO(han) “squabblin’bo” Corthals

Geboren: 13 juli 1952

Is lang actief geweest als schilder en etser, met ettelijke tentoonstellingen en prijzen op zijn naam.

Was ook steeds gaande met muziek. Als kind leerde hij viool spelen en zong in koren. Leerde op zijn 6 jaar mondharmonica spelen en nam zodoende later de blues harp ter hand. Vanaf zijn zestiende speelde hij gitaar, aanvankelijk klassieke gitaar, maar onderweg ontdekte hij tevens de blues en de jazz.

“Als ik een goeie gitarist was zou ik Jazz spelen” is een vaak gehoord gezegde van hem. Optreden deed hij sporadisch – opgeslorpt door zijn werk als plastisch kunstenaar – in kleine cafés en al eens in een jazz&blues club in België en Nederland.

Hij speelde in een akoestisch folkensemble en in een blues-rock band.

Nadat hij op zijn zestigste verjaardag een twee uur durend concert gaf voor vrienden, familie en kennissen was de muziek helemaal terug. De gitaar kreeg weer een bijzondere plek in zijn leven en hij zoekt alweer naarstig naar ruimte om te spelen en te zingen. Naast een gemengd blues-folk-jazzprogramma, heeft hij ook een “tribute to Big Bill Broonzy” samengesteld, de zanger-componist waar hij op zijn zestiende kennis mee maakte.

Johan zingt en speelt: steelstring guitar, slide, jazzguitar en bluesharp. Zijn optredens zijn overwegend akoestisch.
Za. 30 januari van 20 tot 22 uur optreden van de groep Paljazz

(vrije bijdrage)

Een septet met een bezetting van 5 saxofoons, 1 trompet, 1 bugel, 1 gitaar, 2 bassen en 1 zwart drumstel. Deze Paljazz brengt een gevarieerd optreden, tussen genres solerend vanuit een mooi Jazz repertoire.

Vrije bijdrage

Podiumcafé Rood-Wit, Generaal Drubbelstraat 42, 2600 Berchem
http://www.roodwit.be


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.