John Joris : Songs From the Mok in de Rataplan in Borgerhout

zaterdag 22/10/2016
20:00

Limburger John Joris is een van de meest gereputeerde gitaarbouwers van ons land. Naast een keure Belgische gitaristen kwamen onder meer Lou Reed, Sting en Paul Simon naar zijn Hasseltse gitaarwinkel. Maar hij is zelf ook muzikant. Zo is hij te horen op een aantal belpopklassiekers en speelde hij ook met de Antwerps-Amerikaanse banjoheld Derroll Adams. Vorig jaar verscheen een eerbetoon op cd onder de titel Songs from the Mok, genoemd naar het legendarische Antwerpse muzikantencafé De Mok in de Wolstraat. Het was de thuisbasis voor Deroll Adams en een voorloper van De Muze. John Joris speelde er begin jaren ‘70 vaak met Deroll samen. Hij ontmoette er ook Mick Donaldson, John Birchall, Allan Teller en veel singer-songwriters die een diepe indruk op hem nalieten .

Op zijn cd Songs from the Mok geeft hij zijn versie van de songs die toen op zijn ziel zijn getatoeëerd. John Joris brengt zijn ode live in Rataplan met een gezelschap uitgelezen muzikanten voor een avond rechtgeaarde Americana, met traditionals, Woody Guthrie en uiteraard Deroll Adams.

John Joris (zang,gitaar,5 string banjo, mondharmoniCa); Jonathan Jorissen (zang, gitaar); Eddy Scheepers (zang ,dobro,pedalsteel,gitaar , mandolin); Lesley Troquet (zang, bas)

http://www.johnjoris.com

•  € 12/10

Meer info

Rataplan vzw
Wijnegemstraat 27, 2140 Borgerhout

Meer info: http://www.rataplanvzw.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.