John Prine en Steve Gunn in het OLT in Deurne (***uitgesteld***)

7 augustus 2019

JOHN PRINE VERPLAATST GEPLANDE CONCERT IN OLT NAAR DE ROMA OP 18 FEBRUARI 2020

Het concert van John Prine in OLT Rivierenhof op 31.08 zal helaas niet kunnen doorgaan. John Prine is onvoldoende hersteld van zijn recente operatie. MAAR er is al wel een nieuwe datum én een nieuwe locatie: John Prine zal optreden op 18 februari 2020 in De Roma. Tickets blijven geldig in De Roma.  Bijkomende tickets zijn vanaf nu te koop viawww.deroma.be, 03 600 16 60 en Fnac.


JOHN PRINE
Na veertien jaar afwezigheid zal John Prine weer te zien zijn op Belgische bodem. En wel op zaterdag 31 augustus in OLT Rivierenhof! De Amerikaanse folk- en countrymuzikant, voor sommigen de beste singer-songwriter ooit, staat ondertussen vijftig jaar op de planken. Met zijn debuutalbum, eenvoudig getiteld John Prine, ontpopte de voormalige postbode uit Chicago zich in 1971 tot de kroniekschrijver van het alledaagse bestaan. Dit leverde hem een flinke schare fans op, waaronder ook Bonnie Raitt, Bruce Springsteen en Bob Dylan. Die laatste speelde zelfs anoniem mee op een van zijn eerste clubconcerten.

Doorheen de jaren schreef Prine behoedzaam een indrukwekkend oeuvre bijeen. In 2018 voegde hij hier een twintigste album aan toe The Tree of Forgiveness. Een album dat zowel door fans, critici als collega’s met de loftrompet werd onthaald. In OLT Rivierenhof stelt Prine zijn jongste plaat voor, maar hij zal ongetwijfeld ook parels uit zijn indrukwekkende verleden brengen. Deze klassiekers, zoals Illegal Smile, In Spite of Ourselves en Souvenirs, klinken nog altijd even fris als toen ze juist uitkwamen.

Optredens van Prine zijn een zeer zeldzaam goed. Wij zijn dan ook zeer vereerd om de grote John Prine in OLT Rivierenhof te mogen ontvangen!

In de pers

‘At 71, John Prine is a virtuoso at understatement … Writing about what it means to be alive.’ – Pitchfork

‘Prine and the late-Leonard Cohen are a rare breed of songwriters who can make you cry and laugh in the same song … A complete night of exquisite storytelling.’ – The Times (Pittsburgh)

STEVE GUNN
De uit New York afkomstige gitarist en songwriter Steve Gunn maakt al meer dan vijftien jaar muziek. Gunn, die voorheen als gitarist deel uitmaakte van Kurt Vile’s Violators, speelt lang uitgesponnen nummers met veel ruimte voor hypnotiserend gitaarspel. Met zijn bijzondere stemgeluid en bijpassende gitaarspel maakt hij van elke setting wel iets bijzonders. Vaak actief als songwriter voor andere artiesten legt Gunn met zijn nieuwe en vierde album de focus compleet op zijn eigen emotionele landschappen. The Unseen In Between zijn echte popsongs met een scherp randje die blijven hangen en nazinderen. Humo geeft alvast 4 volle sterren voor dit poppareltje!

VALLEY MAKER
Valley Maker laat zich opmerken met een dromerige, ijle sound die doet denken aan zijn muzikale voorbeelden Jason Molina of Gillian Welch.
Zijn laidback muziek deint op en neer als een kabbelende oceaan, maar kan ook plots vertragen, versnellen of onverwacht omslaan in een ritmisch getokkel waarmee hij zijn publiek ongemerkt in een volstrekt ontspannen gemoedstoestand achterlaat.

31 AUGUSTUS 2019
DEUREN: 19:00
VALLEY MAKER: 19:15
STEVE GUNN: 19:45
JOHN PRINE: 21:00

VVK € 35,5 | Kassa € 39
VVK € 32,5 | Kassa € 36 (-26 jaar)

Meer info