John Prine in De Roma in Borgerhout

5 januari 2020

CONCERT – POP/ROCK – COUNTRY – FOLK

ism Arenberg & Classic 21

John Prine + support: Kelsey Waldon

Legendarische folkzanger, voor fans van Townes Van Zandt, Randy Newman, Loudon Wainwright III, Steve Earle en Gram Parsons.

Het concert van John Prine dat gepland stond in het Openluchttheater Rivierenhof op 31 augustus wordt om gezondheidsredenen verplaatst naar 18 februari in De Roma. Tickets aangekocht voor het concert in OLT blijven gewoon geldig.

Na veertien jaar afwezigheid zal John Prine weer te zien zijn op Belgische bodem. De Amerikaanse folk- en countrymuzikant, voor sommigen de beste singer-songwriter ooit, staat ondertussen vijftig jaar op de planken. Met zijn debuutalbum, eenvoudig getiteld John Prine, ontpopte de voormalige postbode uit Chicago zich in 1971 tot de kroniekschrijver van het alledaagse bestaan. Dit leverde hem een flinke schare fans op, waaronder ook Bonnie Raitt, Bruce Springsteen en Bob Dylan. Die laatste speelde zelfs anoniem mee op een van zijn eerste clubconcerten.

Doorheen de jaren schreef Prine behoedzaam een indrukwekkend oeuvre bijeen. In 2018 voegde hij hier een twintigste album aan toe The Tree of Forgiveness. Een album dat zowel door fans, critici als collega’s met de loftrompet werd onthaald. In De Roma stelt Prine zijn jongste plaat voor, maar hij zal ongetwijfeld ook parels uit zijn indrukwekkende verleden brengen. Deze klassiekers, zoals Illegal Smile, In Spite of Ourselves en Souvenirs, klinken nog altijd even fris als toen ze juist uitkwamen.

Optredens van Prine zijn een zeer zeldzaam goed. Wij zijn dan ook zeer vereerd om de grote John Prine in De Roma te mogen ontvangen.

33,5€ – 35,5€
19:15 deuren
20:00 start concert
Staand concert met beperkt aantal zitplaatsen op het balkon. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden, wie wil zitten komt best op tijd.

Meer info

Locatie:
De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout