Philip Masure & Guido Piccard in Lo Pétillante in Broechem ***GEANNULEERD***

7 maart 2020

DO 26/03 PHILIP MASURE & GUIDO PICCARD • WEBBESNAREN 2.0
SoLO-CONCERT • 20:15 • vrije bijdrage

Webbesnaren 2.0Twee fijnbesnaarde excellenties der betokkelbare instrumenten: daar konden we niet ‘nee’ tegen zeggen. Deze grootheden uit de Belgische folkscene stonden mee aan de wieg van de folkrevival en vormen intussen een bron van inspiratie voor vele (ook jonge) liefhebbers van snaarinstrumenten. Nooit van gehoord? Dan zullen onderstaande bands allicht toch nog een belletje laten rinkelen.

Philip Masure wordt soms ook wel de “D-A-d-g-a-d-koning” (een open stemming) genoemd. Hij gaf workshops over heel de wereld, speelt mee op meer dan honderd cd’s en wordt ook vaak gevraagd als producer. Maar we kennen hem nog beter als live-muzikant. Je kon hem aan het werk zien bij/met Laïs, Urban Trad (die werden ooit tweede op het Eurovisiesongfestival), Ambrozijn, Poescafé, Ialma, Comas, Helen Flaherty, David Munnelly (De Dannan, The Chieftains), en zo kunnen we nog even doorgaan. Hij bespeelt gitaren en aanverwante muziektuigen, occasioneel met een vingervlugheid waarbij je rookvorming verwacht. Af en toe stelt hij ook z’n zangstem ter beschikking van het duo.

Guido Piccard leerde een hele generatie hommel spelen, schreef honderden nummers, waarvan er heel wat werden opgepikt door binnen- en buitenlandse folkgroepen. Kadril, bijvoorbeeld, maar ook Helen Flaherty, Ashels, Floes, Didier François, Twalseree, Cecilia,… Hij speelde zelf ook in meerdere bands, maar verhuisde enkele jaren geleden naar een sprookjesachtige plaats veel te ver weg in Frankrijk. Slechts af en toe waagt hij zich aan de autorit, die bijna een ganse dag in beslag neemt, om hier voor u te komen spelen en zo te voorkomen dat horden fans massaal naar ginder zouden trekken.

Samen brachten deze virtuozen 22 jaar geleden de cd Webbesnaren uit. Het werd een klassieker in het genre, die terecht in menige cd-collectie vertoeft en er zelden de kans krijgt om stof te vergaren.

Grijp uw kans en kom mee genieten van Webbesnaren 2.0, hun nieuwe spruit. Mooie melodieën, kundig (of is het kunstig) uitgevoerd op gitaar, cister en hommel, lagen aan de basis van dit langverwachte vervolg. Enkele oude bekenden met ronkende namen als David Munnelly, Sylvain Barou en Soetkin Collier droegen hun steentje bij aan dit nieuwe project.

youtube

  • Vrije Bijdrage!

Lo Pétillante
Antwerpsesteenweg 98
2520 Broechem
Website