Leana & Hartwin in Lo Pétillante in Broechem ***GEANNULEERD***

donderdag 2/04/2020
20:15

LEANA & HARTWIN (EST/BEL)
(Leana Vapper: zang, doedelzak, fluit; Hartwin Dhoore: diatonisch accordeon)

SoLO-CONCERT
20:15 (deuren: 19:45)

cd-voorstelling ‘KODU’

Helemaal uit Estland brengen ze deze warme voorstelling voor u mee. Het is een dagboek van verwondering, met songs over kleine wonderen op afgelegen plaatsen, of teksten die stilstaan bij alledaagse dingen. Verhalen van thuis. Een reusachtige boom op een open plek, het ontwaken van de lente. Verhalen over liefde, die de afstand van België tot het eiland Sareemaa in Estland overspant. En als jullie denken dat we overdrijven… in december 2019 ontvingen ze in hun thuisbasis een onderscheiding voor hun ‘nieuwe’ traditionele muziek.

Leana & Hartwin leerden elkaar kennen in Gent in 2011. Sindsdien reisden ze door heel Europa met hun intieme moderne folkmuziek. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit Estse liederen en instrumentale melodieën. Leana, geboren op het eiland Saaremaa in Estland is zangeres en speelt ook doedelzak en fluit. Hartwin (o.a. Trio Dhoore) werd geboren in Vlaanderen speelt diatonisch accordeon. Samen creëren ze een muzikale wereld die iets wegheeft van een bootreis tussen het Westen en het Noorden van Europa.

Hun nieuwe cd “Kodu” (thuis) neemt jullie mee naar hun thuisbasis Saaremaa en haar prachtige natuur. Leana en Hartwin hebben hun ziel in dit programma gelegd, en laten u zomaar even naar binnen kijken. Heerlijk intiem. Zalig intens. Onmisbaar mooi! Vrije Bijdrage!

http://www.leanahartwin.ee
youtube: leana & hartwin

  • Vrije Bijdrage!

Lo Pétillante
Antwerpsesteenweg 98
2520 Broechem
Website

 

 


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.