Jokke Schreurs Quartet – Wannes in jazz in Merksem

zaterdag 12/05/2018
20:15

Er is natuurlijk, en terecht, veel te doen rond het werk van Wannes Van de Velde. Wat in al deze projecten wat onderbelicht blijft, is de zuiver muzikale kwaliteit van dit oeuvre, en dat is nu juist wat het Jokke Schreurs kwartet gaat benadrukken.

De composities van Wannes en de zijnen (vooral Walter Heynen) zijn sterk, zo sterk dat ze zich lenen tot herinterpretatie. Jokke Schreurs koos ervoor ze te benaderen alsof het jazz-standards zijn. Hij heeft ze opnieuw gearrangeerd, opnieuw geharmoniseerd en gaat erop improviseren, zonder teksten, alleen muziek. En doorheen dat alles blijft de compositie moeiteloos staan. Dat is sterke compositie.

Jokke Schreurs Kwartet zijn Jokke Schreurs (gitaar), Sam Vloemans (trompet), Henk De Laat (contrabas en scat) en Luc Vanden Bosch (drums).

za 12 mei 2018 – 20.15 uur

Meer info en tickets

Kassa: 12 euro
VVK: 10 euro
Kansentarief: 2 euro

Merksemdok
Emiel Lemineurstraat 72
2170 Merksem


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.