Juan de Marcos Afro-Cuban All Stars in De Roma

donderdag 17/10/2019
20:00

Toen de Afro-Cuban All Stars in 1997 hun eerste album A Toda Cuba Le Gusta opnamen, was er in Cuba iets bijzonders aan de hand. In dezelfde periode, in twee weken tijd, speelde grotendeels dezelfde groep muzikanten nog twee andere legendarische albums in: Buena Vista Social Club en Introducing… Rubén González. De artiesten die toen al levende legendes waren in hun thuisland, kregen nu ook wereldwijde faam. En hun invloed geldt meer dan twintig jaar later nog steeds.

Muzikant en producer Juan de Marcos González zag als muzikaal leider zo zijn droom verwezenlijkt worden: niet alleen de rijke Cubaanse muziektraditie voortzetten, maar ook wereldberoemd maken. Met de Afro-Cuban All Stars kreeg hij het voor elkaar om een gezelschap samen te stellen met de kennis en ervaring van de oude meesters vermengd met de frisse energie van jongere musici. De vele albums, meerdere documentaires en vier nominaties voor een Grammy Award maken de band tot één van de meest succesvolle die Cuba ooit heeft voortgebracht.

Anno 2019 lijkt het erop dat de Afro-Cuban All Stars een tweede adem krijgen. Naar aanleiding van de heruitgave van A Toda Cuba Le Gusta op vinyl, reizen ze opnieuw vol enthousiasme de wereld rond. Live speelt een dertienkoppig gezelschap een heerlijk swingende combinatie van verschillende Latijns-Amerikaanse (dans)stijlen zoals mambo, cha cha, rumba, son montuno, timba, guajira en bolero. Stilzitten wordt deze avond in De Roma onmogelijk!

Prijs: € 24 – € 26

Locatie: De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout

Meer info: https://www.deroma.be/nl/agenda/juan-de-marcos-afro-cuban-all-stars/53/


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.